Każdy indywidualnie może ustalić z modelką jak z publikacją zdjęć. Problemu nie będzie myślę i nie będzie miała nic przeciwko. W końcu po to też się spotykamy ;]
Mapka i miejsce aktualne , sam lokal wygląda nieco inaczej.
Wersja do druku
Każdy indywidualnie może ustalić z modelką jak z publikacją zdjęć. Problemu nie będzie myślę i nie będzie miała nic przeciwko. W końcu po to też się spotykamy ;]
Mapka i miejsce aktualne , sam lokal wygląda nieco inaczej.
Ja bym to ustalił z góry odrębną umową.
W zasadzie masz racje. Natomiast do tej pory wystarczało umówienie się co i na jakich zasadach .Modelka też wie jak to będzie wyglądać , kilku fotografujących itd. No chyba że sama będzie chciała umowę to się spisze.
Teraz tak ale jak za dwadzieścia lat z okładem okaże się, że została np.: prezydentową Łodzi albo osobą publiczną to lepiej jak zdjęcie będzie zabezpieczone odpowiednim papierem.
Bo fajnie by było abyśmy sobie np. tutaj mogli pokazać nasze dokonania i podyskutować, a w końcu forum to miejsce publiczne, więc zgodę powinniśmy mieć. Nie mówiąc już o tym, że jakby mi jakieś zdjęcie przypadkiem nawet wyszło to pewnie w galerii też bym chciał je sobie walnąć :-)
Zapomniał bym. Proszę o dopisanie mnie do listy uczestników :-)
To ustalimy z modelką kwestie publikacji zdjęć podczas spotkania.
Eee jedna modelka :-D Wpadajcie chłopaki do Szczecina - u nas w sobotę mieliśmy 7 modelek, 1 modela, 2 wizażystki i 15 fotografów.
Żarty, żartami ale naprawdę zapraszamy.
PS Zaraz Vitez wpadnie i skomentuje i nasze wizażystki :-D
Paweł przywieź 4 modelki :) , a wizażystkę weźmiemy tą co poleca Vitez ;)
Już skomentowałem - wystarczy. Jeśli wolicie się z tego nabijać i traktować niepoważnie to gratuluję podejścia do prób uzyskania odpowiedniej jakości efektu końcowego na waszych zdjęciach :roll: . Widać do dbania o makijaż na zdjęciach modelkowych też trzeba dorosnąć...
Autentycznie ,szkoda że tylko jedna modelka przewidziana na spotkanie ,tym bardziej że na np maxmodels jest chyba wiele dziewczyn które chciało by skorzystać z okazji aby mieć zrobione profesjonlane zdjęcia :-D