Michal, musisz zmienic prace... pomysl ... przeciez w slubach masz przewaznie biala suknie lub koszule pana mlodego - klikasz pipeta i masz balans! :mrgreen:
Wersja do druku
Michal, musisz zmienic prace... pomysl ... przeciez w slubach masz przewaznie biala suknie lub koszule pana mlodego - klikasz pipeta i masz balans! :mrgreen:
hmmmmm no tak :P może faktycznie już się tam za bardzo zasiedziałem :P albo temu że ja ufam oczom i monitorowi i pipetki nie używam ;) a tak btw. do poniedziałku urlopik, może na jakieś fotki wyskoczymy?
czacha: na privie sie dogadamy, koniec spamu :P
Bardzo fajne zdjęcia. Podoba mi się kolorystyka. Taka stonowana. Ja "niestety" jak robie w kolorze i mam dobrze naświetlone zdjęcia to lubie z nich wyciskać maks, a co za tym idzie także kolor mocny.
Troszke jestem "zaskoczony" małym GO na wielu zdjęciach, bo jednak myślałem że Czacha lubi bardziej domykać. Ale pewnie spowodowae to było panującą ciemnościom i brakiem użycia lampy :)
Tak czy siak, Czacha to jeden z moim ulubionych fotografów na tym forum. Jak zwykle solidnie! :)
Masz racje, mala glebia wynika z warunkow oswietleniowych, a co za tym idzie z malej przyslony - chyba wszystko na f2.2 .. nie chcialem bardziej domykac bo i tak pare wyszlo poruszonych.
Mnie szczerze mówiąc na tych zdjęciach wcale małe GO nie przeszkadza.
Brak ostrości np. na 14 o której pisał micles to własnie raczej poruszenie niż problemy z AF. A jak mowa o czasach to jakie rzędu były?
I jeszcze co do kolorystyki...ściągałeś coś saturacje?
Jak mam się przyczepić to nie rozumiem tej pierwszej fotki. W ogóle do niczego nie pasuje. Reszta jest mniej lub bardziej poprawna. Ogólnie trzymasz poziom!
Obrobka w Lightroomie - szczerze mowiac bylo to na zasadzie prob i bledow, az wyszlo cos co mi sie podobalo.
Czasy byly od 1/20s do 1/200 w zaleznosci od pomieszczenia.
Kilka fotek - kumpel prowadzi sklep z odzieza "chuligańsko-stadionową" i wymyslil sobie, ze produkty chce prezentowac w ten, a nie inny sposob. Szczerze mowiac nigdy wczesniej nie bawilem sie w tego typu zdjecia, a i 'model' dygotał z zimna, wiec w sumie czasu bylo z 5 minut ;) Pomimo ze to nie sprzet robi zdjecia, to jednak przy tego typu zdjeciach odczuwam braki w sprzecie.. no ale na wiosne szykuje sie upgrade :)
18.
19.
20.
21.
22.
a potem przyszli kibole :mrgreen:
23.
24.
25.
26.
19 lewy rękaw od t-shirta lewituje w powietrzu (albo uciąć go więcej, albo zostawić kawałek ręki (kończyny górnej - dorgh!) widocznej)
20 nie czaję tryumfowania megafonem :D
21 amputacja?
Pozytywna seria, ale jakoś tak za mało ciasnych ujęć reklamujących tą odzież...
A jest jeszcze jedna wersja 19tki
27.
i to mi tez ucieklo przy wklejaniu
28.
No. Czuj się rozgrzeszony.