a co? pomarzyć już nie wolno:P ??:)
Wersja do druku
a co? pomarzyć już nie wolno:P ??:)
Za parę lat... kiedy juz polską waluta będzie euro... :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Nie wiem po co komu, mnie by się tam przydało. Czasem pstrykam sobie w warunkach w których przy ISO 1600 i f2,8 daje mi czasy 1/30-1/20s, co przy ogniskowych rzędu 50-80mm*crop jest trudne do utrzymania.Cytat:
Zamieszczone przez Il fuoco
Próbowałem niedoświetlać i wyciągać przy pomocy RAWa ale efekt jest... buuu...
Oczywiście zawsze alternatywą jest wypicie kolejnego piwa (taki jakby to powiedzieć, IS:) ), ale co moja wątroba na to....?
Naliczylem dzisiaj 10 ogloszen (deklaracji) na dpreview o sprzedazy 20D :):) Juz widze te lecące w dół ceny YES! :):) Uwielbiam jak wchodzi nowa cyfra, po prostu uwielbiam :)
Czyżbyś miał ochotę na 20D zamiast 10D do "strzelania" do ptaków? Aż taka różnica?
Ja niedługo będę pluł sobie w brodę że nie poczekałem tych kilku miesięcy i kupiłem 350 za 3kpln, bo niedługo za tyle będzie można kupić używaną 20
Roznica zadna w pikselach, jedyna za;eta to szybkosc startu bo tutaj wiele zdjec stracilem czekajac az 10D sie obudzi :) Mysle ze za miesiac ruszy i w Polsce lawina spzredazy 20D , a wowczas to i 3000 za uzywke bedzie dobrą cena :)
Ale to będzie sprzęt dość mocno wyjechany. Przecież każde naciśnięcie spustu zmniejsza wartość o jakieś 7 groszy. To sobie wyobrażam takie 20D od gościa który strzelał 200 fotek przez 350 dni. A jeśli robił 600 dziennie? I po mojemu taki właśnie sprzęt pojawi się w sieci po "szczególnie atrakcyjnych cenach". Tak jak roczne BMW, które pali więcej oleju niż benzyny.
:shock:Cytat:
Zamieszczone przez kocis
Który uczony to obliczył ??? :shock:
BTW, ciekawe ile kosztuje naciśniecie spustu w żółtym D70?
A nieprawda. Bo to zależy jak długo ten spust trzymasz :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez kocis
No tak! 8,5 x 7! Jak się ma karabin maszynowy i to w dodatku szybkostrzelny to trza uważać. Nie pamiętam gdzie to było, ale słuchałem nagrań różnych aparatów w trybie "seria". 1Dmk2 nie ma sobie równych! Pomijam już wszystko inne.