No, to za jakiś rok będzie można to kupić, tak samo jak teraz można kupić w miarę bezpiecznie 40D/50D :-)
Wersja do druku
No, to za jakiś rok będzie można to kupić, tak samo jak teraz można kupić w miarę bezpiecznie 40D/50D :-)
To dopisz jeszcze korekcję 5EV, uszczelki, body o budowie jak stare analogowe jedynki, wizjer - nie tunel ;), zmiany ergonomiczne typu większe wygodniejsze przyciski, bezprzewodowe sterowanie lamp.
Co do AF-a to te dwie literki nie oddają IMHO różnicy - dla mnie to po prostu inna klasa niż to co jest w 40/50D no ale każdy musi sam ocenić czy mu to potrzebne.
Jak dla mnie sytuacja jest klarowna - wreszcie jest w mierę zgodnie ze zdrowym rozsądkiem. Płacisz znacznie więcej, znacznie więcej dostajesz. Jeśli ktoś ma potrzebę i możliwości finasowe, to kupuje 7D, jeśłi nie, to 50D. Ten aparat był potrzebny choćby po to, żeby było w miarę normalnie ;)
Dobra jak dla mnie temat juz zamkniety wiem juz na 100% ze biore 7D!! POSTANOWIONE :) kasa wplywa co tydzien na konto i do grudnia powinno byc juz body:)
Ja niedawno sprzedałem 50D i zamówiłem 7D. Nastawiając sie na przyrodę i trudne warunki podczas wypraw w dalekie zakątki, duuuuużo leprzy AF i lepiej uszczelnione boody jest ważne. 18Mpix mnie nie interesuje. W 50D używałem tylko sRAW1, a w 7D bedę miał mRAW 10Mpix - wystarczy.
Oj gdyby 7D było FF...
to by kosztowało więcej ;-)