ja mam "no name" :) i taki jest moim zdaniem najlepszy bo zadnych sterownikow nie trzeba miec ;] koszt jakies 40-50zł ;]
Wersja do druku
ja mam "no name" :) i taki jest moim zdaniem najlepszy bo zadnych sterownikow nie trzeba miec ;] koszt jakies 40-50zł ;]
Nie chce Cie martwic, ale to nie jest prawda (o niezauwazalnej roznicy).Cytat:
Zamieszczone przez tadek
A od kiedy wymog sterownikow (pod jakim systemem notabene) ma zwiazek z markowoscia/bezmarkowoscia czytnika?Cytat:
Zamieszczone przez Alzail
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60810417Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
mam cos takiego, jeden duzy minus to to ze trzeba instalowac sterowniki :-(
Ja mam http://www.allegro.pl/show_item.php?item=60555265 i nie musze :) Nie spotkalem tez nigdzie opinii o jakichkolwiek problemach z tymi czytnikami w postaci poszatkowanych zdjec, niemoznosci odczytu plikow, czy innych - ktore to czesto sie zdarzaja posiadaczom innych czytnikow.Cytat:
Zamieszczone przez gonzo44
mam czytnik ale jak ktos wczesniej tu wspominal - oprogramowanie canona jest bardzo wygodne. Katalogowanie po dacie jest bardzo podstawne, no chyba że któs robi zdjęcia nie dla siebie, tematyczne, ktore trzyma stosunkowow niedlugo, badz zrzuca do archiwum (cd,dvd) - sluby, reporterka itp.Cytat:
Zamieszczone przez Robin
Ogolnie zabawa ze zrzucaniem trwa dlugo i jesli faktycznie zalezy mi na czasie - to tylko przez czytnik.
Witam wszystkich serdecznie .Troszkę czytałem forum i jakoś nie wiem
jak to jest w canonie 350d a mianowicie :
1) czy aparat może być widziany jako twardy dysk (jak w większości compactów ) tzn widzimy wirtualny dysk
2) bardzo spodobało mi się katalogowanie po dacie w oprogramowaniu canona
czy jest jakaś aplikacja która automatycznie pozakłada katalogi z datą
i umieści tam fotki ze zbioru na dysku twardym
p.s. jest to mój pierwszy post witam serdecznie forum mi się bardzo podoba
trend
1. nie. do tego trzeba dokupic dodatkowy czytnik za grosze.
1) jak nie jak tak? aż musiałem sprawdzić: oczywiście, 350D po podłączeniu do Windows XP jest widoczny jako kolejny dysk twardy [EOS 350D] i do tego nie są potrzebne żadne sterowaniki Canona - jest to standard w XP.
niestety są ograniczenia: jest to dysk tylko do odczytu i nie widać CR2 :(
2) musisz poczekać, aż dokończę swojego FotoLoadera, bo on to potrafi robić (wystarczy przestawić source_dir z dysku czytnika/aparatu na ścieżkę do swojego katalogu). o innych programikach nic takiego nie słyszałem...
1. nie jak nie. dyski w windowsie sa troche czym innym. nie ma przyporzadkowanej litery, nie mozesz nic zrobic z plikiem, ktory jest na karcie poza otwarciem przez win-badziewie, przegraniem lub kasowaniem (wiec nie tylko do odczytu :) ). Masz po prostu tylko specjalne okienko do kopiowania, ktore dla wygody jest doklejone do menu "moj komputer".