Witam.
14. - czy to Nexus Band? ;)
Technicznie - zdjęcia mają IMO lekko różową dominantę. Kadry niezłe. :)
Wersja do druku
Witam.
14. - czy to Nexus Band? ;)
Technicznie - zdjęcia mają IMO lekko różową dominantę. Kadry niezłe. :)
powoli rozważam właśnie zakup lampy (nie wiem jeszcze za co, ale to szczegół;)) i nie wiem jaką wybrać... Ale chyba i tak będzie to jedna z ostatnich rzeczy o które będę uzupełniała swój sprzęt:)
Bakulik - nie mam pojęcia, patrzyłam na ich stronę internetową, ale to raczej nie oni grali na tym weselu. A muszę przyznać ze było świetne! Zespół spisał się super, a wodzirej to już w ogóle świetny gość:)
Co to WB - wiem... ciągle próbuję to jakoś rozwiązać...
A że tak niegrzecznie zapytam co planujesz w pierwszej kolejności ?:D
Ja tam niby lampę mam, niby coś tam kombinuje, ale mizernie to wychodzi ;)
Myślę że tutaj znajdziesz odpowiedź na temat ja korzystać z lampy.
I nie sądzę abyś znalazł coś lepszego i przetłumaczonego na j.polski:-D
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Sorki zapomniałem o linku
http://foto.jasiu.pl/index.html
:-D:oops:
No ale pewnie wczesniej (gdy nie bylo podane ze na f/1.4 robione sa zdjecia) to tez nikt nie mowil i nie myslal ze sa mydlane zdjecia - jak dla mnie to jest czysty onanizm sprzetowy gdy ocenia sie zdjecia po parametrach a nie po tym co widac na nim.
Jak dla mnie zdjecia bardzo udane jak na 1wszy raz i to z tak "ubogim" sprzetem ale za to sprawnym okiem :)
xsardas - dlaczego niegrzecznie? :) żadna tajemnica:) zbieram na Canona 28 1.8 - to taki większy zakup. A po drodze muszę jeszcze kupić kartę pamięci, bo mam tylko 1GB:> I blendę porządną (bo żadnej jeszcze nie mam)
Może ktoś z bardziej zorientowanych mi przy okazji podpowiedzieć jakiej firmy kartę pamięci 4GB mogę kupić? Jest sporo tych firm i ja nie wiem od czego zacząć szukanie...:/
ElSor - dziękuję:) Szczerze mówiąc też mnie nie przekonują te wszystkie testy na ostrość co do mm:)
kolejne zdjęcia: (już chyba ostatnia porcja z tego ślubu, bo już nie mam do nich siły:))
17.
18.
19.
20.
21.
22.
No to fajne zakupy :D Ja się blendy już dorobiłem i teraz uczę się ją przytrzymywać nogą :D A teraz przymierzam się do sigmy 20/1.8 ale traf tu jakiś egzemplarz który ma w miarę celny AF i sprawdź ostrość :( buuuuuu
Ja kupowałem sobie SandDisca ExtremeIII 4GB i nie mam z nią żadnych problemów, fakt że używam ich dopiero pół roku ale wydaje mi się że jest to dość porządna marka :)
Jestem ciekaw czy mój pierwszy ślub będzie tak udany jak twój :)
I jeśli można to tu zamieszczam link do fotki wykonanej 50... niech ktoś mi powie bez patrzenia w exif'a jakiej przesłony użyłem :P
http://www.digart.pl/zoom/3607299/Spiewajac.html
Moim skromnym zdaniem na zdjęciu nr 17 razi kontur nosa panny młodej. Zapewne jest to efekt obróbki.
Pewnie 1.4 :) albo minimalnie więcej:)
nie życzę Ci tak złego początku:)Cytat:
Jestem ciekaw czy mój pierwszy ślub będzie tak udany jak twój
A konkretnie złego wyostrzenia, dzięki:)Cytat:
Moim skromnym zdaniem na zdjęciu nr 17 razi kontur nosa i brody (chociaż już mniej) panny młodej. Zapewne jest to efekt obróbki.