To ja przy okazji obsmaruje jeden sklep z allegro. Niby drobiazg, ale liczy się postawa. Sklep handluje m.in. tankami i gadżetami do komputerów -> darekb vel dbsoft. Kupiłem od nich tanka z dyskiem i do tego kontroler usb2.0.
Tank trochę szwankował (wykrywanie dysku, padła bateria) i wymienili go. Jednak głupio się zachowali i zakleili go plombą!! Nie mogę wyjąć dysku bez utraty gwarancji. Dobrze, że u nich nie kupowałem samochodu, bo by mi drzwi zaplombowali! Szczegół, ale irytuje.
Kontroler USB w ogóle nie chciał chodzić, sterowniki płakały (win & lin), nic nie pomagało. Spróbowałem podpiąć zewnętrzny śledź (w instrukcji nic o tym, ale z opisu na allegro wynika, że ma 6 portów zewnętrznych). Wtedy kontroler był łaskaw się spalić. Wysłałem do naprawy razem z tankiem. Sprzedawca (a raczej jego najemny pracownik) stwierdził, że wg. dystrybutora, jest to uszkodzenie mechaniczne! Niby czego? Że ja go palnikiem? I nie uznał reklamacji. Za to ma negatywa na kontrolerze.
Tank wrócił ze sprawną baterią, ale dysk znowu czasem gubi. Np. w niedziele mi z 50 zdjęć zjadł :evil: :evil: Będę słał jeszcze raz... Ale koleś mnie straszy już kosztami serwisowymi, jak nie uznają reklamacji...