Ja osobiscie nie lubie iso 1600.... Maksymalnie 800 :)
Wersja do druku
Ja osobiscie nie lubie iso 1600.... Maksymalnie 800 :)
napewno jest trudniejsze do kontrolowania, szczególnie w sytuacji koncertowej może sprawić problem - często zmienia się*szybko oświetlenie.Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
To prawda, koncert to jedno z bardziej ekstremalnych miejsc gdzie sztuka jest zrobienie ladnego, nieporuszonego i ciekawego zdjecia.
Sam sie o tym przekonalem bo z czterech koncertow zadowolony jestem tylko z jednego :(
Jeśli możesz podać jakie miałeś ustawione parametry i które miałeś założone szkło?Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Z ciekawości pytam... :roll:
A Exif wie...Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Czasami jak przerabiam foty w PS-ie to 'tracę' exif... :roll:Cytat:
Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Nie wiem...
Pewnie coś robię źle.. :roll:
W każdym badź razie na exif fotki o którą pytałem nie patrzyłem :roll:
Teraz już wiem, więc Cichy wycofuję pytanie ;)
...jednak najlepiej robić w RAWie - daje kolosalny handicap - jeśli COŚ przegapiłeś robiąc - pewne aspekty NIE SĄ NIEODWRACALNE...to takie truistyczne przypomnienie dla tych co cenią swoje foty.A 1GB karta - to nie żaden rarytas - ten co robi - wie że liczy się: by dojść do domu - a nie wrócić z 3 tyg. urlopu (przypomniało mi sie jak daaaawno temu klient kupował 2(!) rolki filmu bo...jedzie na urlop do Thailandii...:-)
pewnie zapisujesz dla web'a, w takim przypadku exif znikaCytat:
Zamieszczone przez marcingreen
uzyj "zapisz jako..." czy "save as..." w zaleznosci od wersji :)
A może być ustawił aparat na Manualu, dał większe f i krotszy czas. do tego maxymalne ISO
Nie chce mi się w sumie sprawdzać czy jak to wychodzi ale zapewniam, że zapisuję nie dla web'a :)Cytat:
Zamieszczone przez TommyTheCat