czy mogli byscie pisac pelnymi nazwami bo ja nie wiem co to S, PRo czy co tam pliz :D
Wersja do druku
czy mogli byscie pisac pelnymi nazwami bo ja nie wiem co to S, PRo czy co tam pliz :D
ziarna wiekszego nie ma...przynajmniej na moim scanerze tego nie widac :PP moze jak bedziesz scanowal jakims mega super hiper scanerem to zauwazysz roznice....
Co do kontrastow to nie jest tak do konca jak mowisz ,ze wystarczy podgiac krzywa w ps i bedzie dobrze ;) niektorych rzeczy sie nie przeskoczy...
Paenka C i S to sa 2 typy filmu fuji PRO 160 z ktorego sample wrzucilem ;)
aha dzieki :D Fuji jeszcze nie tykalasm wiec jeszcze ich nie rozrozniam :)
chyba Kodaka Profoto 100 nie było jeszcze
jakoś blado :)
a ja jeszcze raz dam KODAK Color Plus
coś ode mnie, może się powtórzy, ale to nic im więcej próbek, tym dokładniejsza analiza. jak robiłem chromatografię na kolumnie do pracy magisterskiej, miałem 276 próbek i było git.
1. fuji superia 400
2. fuji superia 400
3. kodak profoto 100
4. kodak profoto 100
5. fuji reala 100
6a. fuji superia 100
6b. kodak profoto 100
7. fuji superia 100
8. polaroid 200 (tego to w ogóle epsonscan nie chciał łykać, maska siakaś taka i w ogóle szajs)
Przepraszam za balagan ale mam takie pytanie - moze zrobic tak jak jest z obiektywami - na samej górze linki do wątków o poszczegolnych filmach np:
Z tym ze w watkach o kliszach bylyby komentarze o poszczegolnych filmach - mysle ze takie rozwiazanie wprowadzi troche porządku
Jestem za, tylko trzeba to do moderatora podesłać :D
Superia 400 baaaardzo ładne kolorki ma... i o dziwo małe ziarno...
najnowszy nabytek, kodak ektar 100
oczywiście pomniejszone skany nie pokazują najważniejszego, drobnego ziarna, ale wierzcie mnie, naprawdę negatywy wyglądają inaczej niż inne, ale do poważnych testó przydałby sie jakiś bęben.