Byłem świadkiem 2 lata temu, jak na koncert Def Leppard w Spodku wpuszczali z kompaktami (cyframi i analogowymi), ale jak zobaczyli lustrzankę (to chyba była Minolta 303), to nie wpuścili. Gość musiał się wrócić i "gdzieś" zostawić.
Wersja do druku
Byłem świadkiem 2 lata temu, jak na koncert Def Leppard w Spodku wpuszczali z kompaktami (cyframi i analogowymi), ale jak zobaczyli lustrzankę (to chyba była Minolta 303), to nie wpuścili. Gość musiał się wrócić i "gdzieś" zostawić.
hmm, audio.. video... o foto nic nie ma ;-)
i to bedzie moj argument :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Sprawdzę dokładnie, ale chyba nestety jest i chyba będą bardzo wyczuleni niestety na tego typu sprawy. Próbowałem załatwić akredytację, przez jedną z Gdańskich gazet i mają problem żeby załatwić wejście dla swoich wszystkich fotopstrykaczy. Organiczona ilość akredytacji.
Na próbe generalną, która się odbędzie w czwartek (bez pokazu laserów) też nie będzie wolno wnosić żadnego sprzętu, za to ludzi będzie nieporównywalnie mniej, no i wcześniej będzie można posłuchać całego show niż oficjalny koncert :)
W dzisiejszym Dzienniku Bałtyckim jest jakiś artykuł o JMJ, i jest podana informacja, że aparatów nie będzie można wnosić.
Ja swojej cegły nie będę próbował przemycać, gdyż szkoda by mi było zostawiać aparat w jakiejś przechowalni zorganizowanej w kontenerze, przy czym organizator nie ponosi odpowiedzialności za rzeczy tam pozostawione.
A co do samochodów, to tutaj są podane lokazlizacje parkingów. Zresztą nie tylko to, parę innych przydatnych wiadomości też jest:
http://www.gdansk.pl/gdansk/cal_view...976#komunikaty
Może jak ktoś faktycznie chce się wybrać focić, warto spróbować wyrobić sobie akredytację na koncert.
Info tutaj: http://www.solidarity.org.pl/cgi-bin/news.pl?id=6
Pytanie tylko jakie warunki i ile chcą za akredytację.
Nie wiem ile w tym prawdy, ale gdzieś w necie czytałem, że akredytacja dla fotografa 300 zł. Niestety nie mogę teraz przypomnieć sobie gdzie to wyczytałem i do czego uprawnia.
pozdrawiam
Misiek
Info pewnie mam stad :)Cytat:
Zamieszczone przez misiek2001