Stary kitem, możesz robić ********e zdjęcia ! Więc nie zwalaj na słabość szkiełka ;)
Wersja do druku
z każdego gruchote idzie coś fajnego wyciągnąć ;)
Tak, ale na omawianym przypadku problem stanowił niedobór ogniskowej i zbyt duża GO, więc zakładając, że tła się nie bedzie na siłę blurowało, to autor był jako tako usprawiedliwiony..:-)
Ostatnia seria całkiem przyjemna, choć #2 IMHo zbyt jasne, a #3 to takie w stylu Sergiusza..:grin:
Pozdrawiam
Wiem, że ostatnie to żart, ale chociaż ten słup trzeba było przyciąć (a nie stopy).
ojej ojej
kup stalke i naucz sie kadrowac:)
zooma wyrzuc na smietnik :D
Co do zdj.2 - rzeczywiście jasne tło. Z tyłu, po prawej stronie stała w samym słońcu duuuża wierzba płacząca z zółtymi listkami. Słońce plus barwa liści jeszcze bardziej rozjasniły tło.
Zdj.3 - fakt że mogłem zrobić zdjęcie z całymi stopami jednakże błagam o litość w opinii - na zdjęcie miałem ok.1 sek. - "model" nie byłby zadowolony widząc że robię mu fotkę - nie znam gościa i zdjęcie zrobiłem praktycznie "z ręki" idąc spacerkiem z rodziną. Słupa nie obrobiłem gdyż obróbka zdjęć zajmę się gdy...naucze się je robić w wystarczającym stopniu. Mój PS CS3 musi jeszcze poczekać...