Z tym apetytem to się zgadzam.Do niedawna starczył mi stary Zenit,ale mam go już dosyć.I narazie szczytem moich marzeń jest obiektyw.To chyba niewiele nie?
Wersja do druku
Z tym apetytem to się zgadzam.Do niedawna starczył mi stary Zenit,ale mam go już dosyć.I narazie szczytem moich marzeń jest obiektyw.To chyba niewiele nie?
dziwie sie ze jeszcze tego nie wycieli OT ze az (nie)milo :) jasne ze malo, kupisz standard zoom, potem bedziesz chcial tele, potem nabierzesz apetytu na rybie oko lub wiekszy tele a potem zaczniesz pewnie inwestowac w elki :) ja odkad sprzedalem analogi staram sie inwestowac w dobry sprzet, jutro spodziewam sie tamrona 28-75 2,8 w domu :) a zeby nie bylo calkiem OT, pozwolisz ze dam Ci rade :) doloz 300 i kup jakis obiekyw canona (mowie jakis bo moge sie mylic z ogniskowa na dlugim koncu, czy to bedzie 85 czy 105) ze swiatlem 3,5-4,5 i internal focusing, to beda hyba najrozsadniej wydane pieniadze na obiektyw, pozdrawiam
No chętnie bym dołożył z 300,a nawet 400zł.,ale ja mam dopiero 15 lat!!!Na to body zbierałem parę miesięcy.Ale dzięki za radę.Pewnie,że jak już będę miał standardowy obiektyw to szybko mi zacznie brakować tele lub jeszcze czegoś innego,ale narazie chcę mieć najprostszy obiektyw,żeby wkońcu móc robić zdjęcia.Pozdrawiam.
festyk tutaj masz link http://www.allegro.pl/show_item.php?item=58472427
Dzieki thorin,ale ja narazie jestem praktycznie bankrutem.Myślę,że może by tak kupić przejsciowke na M42, bo mam obiektyw od Zenita.Chociaż w tym momencie rezygnuje,z AF.Nie wiem,jeszcze się zastanowię.A jak tam twój Tamron?Pozdrowienia.