Niestety nie, ale nie da się mieć wszystkiego za tą cenę.
Wersja do druku
Ja też zastanawiam się nad tym Nissinem. Dużym plusem jest to, że można użyć go jako slave, a masterem jest błysk z body. W 580EX II nie ma mowy o takim rozwiązaniu - Canon życzy sobie, byśmy kupili kolejną lampę EX lub transmiter...
Jak Nissin w praktyce? Brak LCD jakoś doskwiera?
Pozdr!
Tak, tylko chyba żaden błysk EX tego nie ma...
Faktycznie nazwa slave nie jest najlepsza :)
Witam!!
Zejleman, czy ta lampa moze byc sterowana calkowicie z poziomu aparatu, podobnie jak 430 EXII. Gdzies wyczytalem, że Lampa przekazuje do lustrzanki informację o temperaturze barwowej światła, ta natomiast dostosowuje balans bieli, dlatego zdjęcia z użyciem nowego flesza mają idealnie wyważoną tonacje barwną. Jestem bardzo zainteresowany tym produktem.
Tak lamę da się sterować z body - 1 lub 2 kurtyna, moc błysku
Temperatura moim zdaniem jest bardzo poprawna ( nie za zimna ).
Z doświadczenia pracy na 5D i 580EX uważam że temperatura czasami lubi się zgubić i trzeba korygować.
Dodam że lampa jest cholernie szybka (ładowanie) i da się "walić seriami".
No i gwarancja 2 lata ;)
Też ją kupiłem nie dawno z okazji dość niespodziewanej studniówki, musiałem nabyć coś taniego i względnie dobrego. Zaryzykowałem i zakupiłem tego
Nissina. Powiem że dał rade i nie żałuję tych 500zł.
Dodam że szybko się ładuje tylko wtedy kiedy aku są bardzo świeże i jest bardzo prądożerna(przynajmniej tak mi się wydawało, mam nędznej jakości aku albo że często była używana z 10-20, o ile to coś zmienia).
Ale jak za 500zł to chyba nie ma nic lepszego. Wielka szkoda że nie ma trybu HSS.