-
Oczy zdecydowanie przekombinowane. Nie obraź się, ale przed laty znałem pewnego ćpuna, który na tripie miał podobne z tym że błękit był mniej intensywny.
Chyba, że Twoja modelka ma jakieś szkła kontaktowe zmieniające kolor tęczówek.
Innych zarzutów nie będę powielać.
W fotografii cyfrowej umiejętność wykonywania poprawnej obróbki jest równie ważna jak poprawnej fotografii. Takie czasy.
-
Na samym wstępie dziękuje za komentarze.
Nie mam zamiaru się obrażać. Ciesze się, że jest możliwość by ktoś bardziej doświadczony ocenił co jest nie tak na zdjęciach. Z pewnością będę pamiętał o wszystkich uwagach przy kolejnych fotografiach:)
-
Bardzo ładnie, tylko... moim zdaniem ucinanie ręki/rąk to zły pomysł, zwykle jest najlepiej jak są całe w kadrze. (Zdjęcia 5 i 6 są ok pod tym względem)
Pomyśl też nad innym oświetleniem twarzy. Ja zwiększyłbym kąt padania światła (lampa dalej od aparatu) i spróbowałbym bardziej miękkiego światła. Rezultatem powinien być większy efekt 3d.
-
Tym razem nieco z innej beczki. Jak zawsze zachęcam do komentarzy :)
-
intrygujący, choć troszkę za bardzo ścięty u góry, no i uwypukla niedoskonałości :(
-
Tym razem nieco z innej bajki. Wybrałem się ostatnio na pokaz mody ślubnej. Oto rezultaty:
7.
8.
9.
10.
11.
12.
-
no z obróbka to niestety przegiąłes chyba bylo za mało swiatła na twarzy i stad te dziwnosci powychodzi przy podciaganiu barw
-
Ale mnie zagiąłeś. Musze mieć chyba coś z monitorem nie tak albo na oczy mi padło bo nie wiem o czym mówisz. Po ostatniej krytyce przerabiania fotografi na komputerze te są jedynie lekko wyostrzone. Mógłbyś dokładniej opisać co masz na myśli?
-
popracuj nad pracą z lampą. Strasznie przepalone i widać błysk ale nie w oku modelek ale na ich twarzach
-
Musze sprawdzić te zdjęcia na innych komputerach, może to po prostu mój jest źle ustawiony, ponieważ na tym komputerze zdjęcia wyglądają w porządku.