Czy kupowal ktos ze sklepu?
Jakie wrazenia?
Zastanawiam sie nad zakupami ale sklep to nie ebay wiec w razie jakis problemow nikt mi nie pomoze.
Wersja do druku
Czy kupowal ktos ze sklepu?
Jakie wrazenia?
Zastanawiam sie nad zakupami ale sklep to nie ebay wiec w razie jakis problemow nikt mi nie pomoze.
Kupowalem z przesylka do Irlandii. Zadnych problemow.
Paczka odpowiednio opisana, celnicy nie byli nia zainteresowani. :)
Dzieki Kwazar. Czyli jest tak jak powinno byc:)
Pozdrawiam.
A jak wygląda to z przesyłką do Polski - czy można liczyć (z dużym prawdopodobieństwem sukcesu), że celnicy również nie będą zainteresowani? :)
Prawdopodobieństwo że nie będą zainteresowani ... jest bardzo niewielkie. Od początku tego roku wszystko co idzie pocztą (międzynarodową EMS) obligatoryjnie idzie do kontroli celnej. Z kurierami podobnie.
Z drugiej strony wartość przedmiotu, a zatem VAT i cło (6%) naliczane są często "na oko". Mi wartość nowego Tamrona 17-35/2.8-4 z Hong Kongu celnicy wycenili na 500 zł i od tej kwoty naliczyli opłaty.
Nie wiem czy warto ryzykować. Z jednej strony 6% to nie jest dużo, z drugiej może lepiej nie kombinować i kupić po prostu w polsce.
Interesowałem się Kea Photo przed nie całym miesiącem, przy zakupie lampy. Cena z przesyłką zwykłą do Polski, po przeliczeniu kursów wyszła na cca. 1250 PLN.
Nówkę z polską gwarancją, kupiłem za 1425 zł. To tylko o 14% więcej. Już w przypadku, że zostaniemy ocleni, uważam taki zakup z HK za operację mało opłacalną. Plus ew. możliwośc wystąpienia problemów i potrzeby odsyłania sprzetu do HK do naprawy, przesądziło sprawę całkowicie.