A krecila pierscieniem ostrosci tak jak pisali w tym watku ?Cytat:
Zamieszczone przez skrzat
Nie sprobowala ? ;)Cytat:
Wersja do druku
A krecila pierscieniem ostrosci tak jak pisali w tym watku ?Cytat:
Nie sprobowala ? ;)Cytat:
Nie, na szczęście nie kręciła :)Cytat:
Zamieszczone przez Polaco
Bała się pewnie :)Cytat:
O, a skoro już wątek się odświeżył, to ja się pochwalę (lub raczej ponarzekam). Otóż wbrew stronie producenta, Nature Trekker AW II nie mieści się w limitach bagażu podręcznego. Przy okazji wizyty na lotnisku w Zurichu przymierzaliśmy się do "druciaków" dwóch różnych linii, i mimo najszczerszych chęci :) wcisnąć się nie dało. Sam plecak jako taki pewnie by wszedł, ale te wszystkie "miękkości" z tyłu i uprząż kompletnie psują interes :evil:
No, ale MiniTrekker AW powinien juz wejść ;-)
Jak bedziesz mial okazje przetestowac takie Mini Trekkera na lotnisku to bylbym bardzo wdzieczny.Cytat:
Zamieszczone przez muflon
To będzie pierwsza rzecz jaką zrobię, gdy mi Sal go z Polski przywiezie :)Cytat:
Latam z torba Lowerpo Nature Trekker AW II wypchana mniej wiecej tym co w stopce. Nigdy zadnych problemow nie mialem (cos kolo 20 lotow przez Atlantyk). Skanuje razem z kartami. Swego czasu latalem jeszcze z filmami - wszystko do czulosci 800 jest bezpieczne. Powyzej moze cos sie stac ale i tak jest to malo prawdopodobne (mam na mysli noweczesne maszyny na lotniskach w Europie czy USA). Statyw zawsze mam w bagazu glownym.Cytat:
Ostatnio mi sie juz nie chce ale bardzo duzo fotek robilem w samolocie (i przy starcie i ladowaniu i podczas lotu i nie bylo zadnego problemu).
Podejrzewam, ze jakby moje prostokatne filtry polowkowe wpadly w rece jakiegos szalenca w samolocie to moglby zrobic troche zamieszania... :)
Pozdrawiam
Coronado
Coronado, dwa pytania: czy nadajesz plecak foto, czy bierzesz do kabiny jako podręczny? (zakłądam, że to drugie, tylko się upewniam) Czy w plecaku masz może "pionowo" body z gripem? Mam niejasne podejrzenie, że u mnie to właśnie grip sporo dodaje, mimo że teoretycznie nie powiększa plecaka...
Ja raz przez niewiedze nadalem filmy w bagazu glownym (lot do Genewy) i odnosze wrazenie, ze im zaszkodzilo troche, albo lab potem je spieprzyl jakos.
Do kabiny.Cytat:
Ja nie uzywam gripa. Problem za to mam taki, ze moj Lowepro ma strasznie duzo paseczkow i sznureczkow do regulacji i na dodatkowe akcesoria. Juz dwa razy w maszynie skanujacej sie zaczepily i jedna klamre mi wyrwalo. Mysle zeby wkrotce zamienic na Tamrac Expedition 7 - wyglada na bardziej "zgrabny" i ma budowe, ktora bardziej mi odpowiada. No i nie ma tyle tych sznurkow i paskow.Cytat:
Pozdrawiam
Coronado
Yup, to jest prawda. Aczkolwiek akurat na ten problem znalazłem patent(y):Cytat:
Zamieszczone przez Coronado
- szelki odpiąć i schować do środka (tam gdzie jest to "coś" do regulacji uprzęży)
- pas biodrowy opiąć z przodu
- wszelkie paski i paseczki, owinąć wokół czego się da
Niestety na mój problem to wiele nie pomaga. Ale z czystej ciekawości spróbuję kiedyś bez zgripowanych body.