moze canon specjalnie zrobil taki maly ten 350d ? zeby ludzie wiecej gripow kupili :P hehe
Wersja do druku
moze canon specjalnie zrobil taki maly ten 350d ? zeby ludzie wiecej gripow kupili :P hehe
Poniewaz nie wszyscy potrzebuja 20D i nie czuja potrzeby placic 2k wiecej?Cytat:
Zamieszczone przez Trolu
Witam !
Ja mam analogowego 300V z gripem i powiem ze bez niego aparat bylby uciazliwy w dluzszym uzytkowaniu zwlaszcza z wiekszym obiektywem. Z gripem jest OK!. Z tego co porownywalem to 350D i 300V maja porownywalne rozmiary wiec sadze ze takze bedzie OK! W kazdym razie ja sie przymierzam do 350D z gripem, bo 20D z gripem bedzie dla mnie za wielki.
Pozdrawiam
Paweł
350D w porownaniu z 300v jest nawet chyba ciut wiekszy. Natomiast 300v z BP-220 jest calkem wygodny.
Daje bez problemu :) wszystkie palce wygodnie leża tam gdzie powinny: kciuk ma dostep do wszystkich przycisków, jeden palec na spuście i 3 na gripie. Też miałem już okazje długo używać 350D i żadnych odcisków sie nie nabawiłem, nawet nie mam nadwyrężonego nadgarstka... co często sie dzieje w przypadku mojego analoga Olka OM-1 - ale i tak go kocham :)Cytat:
Zamieszczone przez mxw
UWAGA: dla osób ktorzy jeszcze nie kupili 350D bo może być "za mały" podaje wymiary mojej dłoni ;D najdłuższy palec mierzony od kłykcia do końca: 10 cm; długośc dłoni od nadgarstka do czubka najdłuższego palca: ok 18cm :)
Pozdrawiam :)
Nie przekonuje mnie taka odpowiedź. Skoro nie potrzebuja 20D to jest jeszcze Nikon, Pentax, świetne technologicznie olympusy, a jak juz musi być Canon koniecznie to czemu nie 300D? Wszystkie z większymi i "wygodniejszymi" uchwytami. Także podtrzymuje swoje zdanie z poprzedniego postu.Cytat:
Zamieszczone przez sal
Powtórzę - bo niektórym właśnie przestaje wystarczać technologicznie 300D, a 350D idealnie spełnia ich wymagania? Ja rozumiem, że są tacy co kupują sprzęt z górnej półki tylko po to aby móc się nim pochwalić, a potem nie wykorzystują nawet połowy jego funkcji... Ale są też inni, którzy kupują to co im aktualnie potrzeba. I powtórzę - nie widzę sensu wydawania 2k więcej na 20D, jeśli komuś technologicznie wystarcza 350D. Rozumiem, że Ty widzisz sens płacenia 2k więcej za trochę większe body. Zdarza się.Cytat:
Zamieszczone przez Trolu
Źle rozumiesz niestety. Nie widze sensu w ograniczaniu sie do 350D, kupowaniu go nawet jak nie bedzie wygodny "bo ma 2mp wiecej i jest czarny". Mój kolega tez kupił 350D, okazalo sie ze jest niewygodny, wiec dokupil gripa. Z malego niewygodnego aparatu otrzymał duzy mniej niewygodny bo nadal grube palce musiał wciskac miedzy uchwyt a obiektyw. Po miesiacu sprzedal aparat z gripem i kupil Nikona. Owszem gdyby spał na kasie kupiłby pewnie 20D, ale to juz nie o to chodzi. Mam nadzieje ze juz rozumiesz dlaczego uważam ze body powinno być wygodne bez gripa i ewentualnie jeszcze wygodniejsze z nim. Poprostu IMHO bezsensowne jest kupowanie niewygodnego body i uwygadniać je dopiero gripem. A zawsze jest jakaś alternatywa...Cytat:
Zamieszczone przez sal
Ale to naprawdę nie mój problem, że nie rozumiesz słowa "parametry techniczne". I bynajmniej nie widzę przewagi 350D w czarnym kolorze i większej ilości pikseli. Uważam natomiast 350D za zbyt mały aparat w wersji podstawowej, dlatego dokupuję gripa. Nie rozumiem co Cię w tym oburza. Co zaś do Nikona - tam nie masz w ogóle możliwości podpięcia gripa, więc porównanie z kolegą rzuciłeś kiepskie (szczególnie w kontekście tego co napisałeś potem). Powtórzę - to że Ty nie widzisz w czymś sensu - nie oznacza, że nikt go nie widzi. A jeśli mam już szkła Canona, lampy itp. to nie będę zmieniał systemu, tylko dlatego że Tobie się nie podoba filozofia kupowania 350D z gripem. Wybacz, ale to jest imho śmieszne.Cytat:
Zamieszczone przez Trolu
Trolu, a nie przyszło Ci do głowy najprostsze: że Sal sobie aparat obejrzał, przymierzył do własnych dłoni, mając wcześniej 300D wiedział czego się może spodziewać w kwestii obsługi i uznał, że 350D najlepiej odpowiada jego wymaganiom?