Zdaje się że w teście jest napisane że na windows 64 bitowa wersja jest, zresztą pismo jest o makach i okolicach. Samego tekstu nie oceniam, ale opis nowości wydał mi się kompetentny.
Wersja do druku
Zdaje się że w teście jest napisane że na windows 64 bitowa wersja jest, zresztą pismo jest o makach i okolicach. Samego tekstu nie oceniam, ale opis nowości wydał mi się kompetentny.
Tak, tylko baaaardzo powierzchowny. Oczywiście trudno pisząc "o wszystkim" w całym pakiecie CS napisać na 100 stronach sensownie dużo o PS i Bridge'u. To naprawę nie oddaje w pełni zakresu zmian w PS/Bridge jakie nastąpiły naprawdę. Rzekłbym zmiany są dużo większe niż by wynikało z artykułów. Stąd moja opinia o "reklamowo-sloganowym" charakterze opisu.
:) :) :) - z czegoś EU musi czerpać kasę na budowę dróg w Kaczystanie.
Może być że masz rację, nie testowałem CS4 to nie wiem, uważasz że warto kupić ten upgrade? Sam nie wiem czy jako "makówka" nie poczekać do CS5.
Nie ma sensu czekać, bo wcale nie wiadomo, czy CS5 dla maca będzie 64-o bitowy. Apple wyciął wszystkim potworny sabotaż, najpierw zapowiadając opracowanie 64-o bitowej wersji API Carbon, a potem nagle - bez uprzedzenia, mimo całkiem innych obietnic - przechodząc z Carbona na zupełnie nową Cocoę. Efekt był taki, że Adobe znalazło się w totalnej dupie - przy cyklu produkcyjnym CSa nie byli w stanie przepisać na nowo 4-ech milionów linijek kodu, z których składa się ten olbrzymi pakiet. I ponoć nawet nie wiadomo, czy wyrobią się z 5-tką...
Na pocieszenie warto jednak wspomnieć, że Vista 64 śmiga na maczkach jak kot z pęcherzem na ogonie :lol:
Ja właśnie kupiłem i będę używał CS4 na vista 64 bit, ciekawe czy odczuje roznice, choc musze przyznac ze na CS3 nie narzekałem na predkość pracy, nawet przy 500 mb tif.
Mam pytanie do "znawców" licencji... mając 2 laptopy i 1 stacjonarny, czy na dwóch mogę używać CS4 a na 1 dalej CS3? Czy kupując upgrade z CS3 do CS4, mogę używać obu programów tylko na 2 (czyli laptop i stacjonarny). Może ktos wie?
Przyglądałem się na stronie adoba, nawet zacząłem procedurkę upgradu, ale na razie bez kupna i ściągania... szukałem, szperałem i nigdzie nie było opcji do wyboru, 32/64 bit.
Skoro jest 64 i z tego korzysta, to musi być osobna binarka.
Chyba że jest wszystko w jednej paczce... Jest?
Ściągasz normalna wersje, po instalacji masz do wyboru uruchomienie wersji normalnej i 64 bitowej... śmiga, aż miło.