U mnie przez pół roku - 10 600 zdjec :)
U mnie przez pół roku - 10 600 zdjec :)
tylko Mk2, starsze miały 150 000. Dawno temu opisywaliśmy to na forum, i o ile odbrze pamiętam to 300D miał 30k a 10D 50k placnięć. 20D nie mam pojęcia.Cytat:
Zamieszczone przez marcingreen
Ojjj to zwalniam pstrykanie... bo 1/3 stuknie niedługo...Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman
a propos tematu wątku - ja nawet nie wiem dokładnie, musiałbym sprawdzić, ale cos poniżej 9k w 14 miesiecy z czego lekko 1000 to rozmaite próbki były.
Myślę i chyba to juz kiedyś pisałem w bardzo podobnym wątku, że przydałoby sie do tego drugie pytanie - ile z twoich zdjęć jest udanych. Nie na wystwy, ale takkich, które oglądając po pół roku nie sprawią, że się skrzywisz, że kieys cie tak bardzo jarały. Co z tego że ktoś zrobi 30k zdjęć, skoro żadne mu się nie uda - raczej lipa. Ale róznież dla odmiany - jeśli ktoś zrobi 50k zdęć i większość mu się podoba, coś wnosi, to super.
300 zdjęć w miesiąc.
Na razie wszystkie zdjęcia to testy - coraz lepiej poznaję możliwości mojej puszki.
W czwartek chrzest bojowy - wigilia w szkole u dzieciaka. Może kilka zdjęć będzie można obejrzeć bez wymiotów:p
W marcu będzie 2 lata jak mam 300D. Teraz mam prawie 20 000 strzałów. Najwięcej zdjęć robię w cieplejszych porach roku. Zima to dla aparatu pora odpoczynku. Sporadycznie coś cyknę. Myślę, że zimą robię około 10% wszystkich rocznych zdjęć.
wczoraj stukło 9k klatek;-)
kolo 500 w miesiacu
w sezonie n(śluby fotografuje) 800-1000 tygodniowo od kwietna 2005 mój 350 d pstrynąl 35 tyś fotek
A myslalem ze tylko ja tak mam ze czym dluzej mam aparat tym mniej fot robie... Uff, kamien z serca :)