na FM "Buy & Sell" forum dwa 24-70 f2.8L i jeden 28-70 f2.8LCytat:
Zamieszczone przez sven
tylko w przeciagu ostatniej godziny :-) Moze byc szansa dla wielu
tanio jeden z takich zdobyc...
Wersja do druku
na FM "Buy & Sell" forum dwa 24-70 f2.8L i jeden 28-70 f2.8LCytat:
Zamieszczone przez sven
tylko w przeciagu ostatniej godziny :-) Moze byc szansa dla wielu
tanio jeden z takich zdobyc...
Poszaleli... Ja bym nie zamienił 2.8 na 4.0 ... :|Cytat:
Zamieszczone przez snowboarder
A ja sie wlasnie zastanawiam...
Ale mysle ze trzeba najpierw poczekac na testy i wziac to "do lapy" i pomacac.
Myślę podobnie. To głupota (zakładając, że sprzedają z myślą o nowym szkle), przecież nie wiadomo jak to będzie działać, jak będzie rysować, czy będzie tak szybkie jak f/2.8.. Na pewno będzie lepiej przystosowane do cyfry, tylko czy to jest jakiś argument przy tej klasy szkle?Cytat:
Zamieszczone przez Cichy
Jak będzie tak samo dobre jak 24-70L, czyli 1 egz. na 10 to rewelacja..
Eeee tam... Ja mam pierwszy z brzegu i dobry ;)
Nie jest tak tragicznie.
To podeślij mi sampla 24 i 70mm - oba 2.8 na arkan_wytnijto@arkan.net.pl. Jestem ciekaw jak wygląda dobry 24-70L. Miałem 3 szuki i jedna lepsza od drugiej.Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
No to zajebiście chłopaki, kupić szkło za 4,5 koła i się wku...ć na mydło. Ja przeteściłęm właśnie dwa tamrony i obydwie żylety. Czemu Canon nie puści czegoś takiego, tanie, szerokie, jasne, dla mas. ... Ech ...Cytat:
Zamieszczone przez Arkan
O, i pod tym to ja się mogę podpisać. Dla ułatwienia daję linka do zdjęcia zrobionego Tamronem przy 75mm 2.8 (robione w RAW, konwersja do jpg bez obróbki). Jak ktoś ma sampla zrobionego 24-70L o lepszej jakości, to zapraszam na priv - na pewno dogadamy sie co do ceny :mrgreen:Cytat:
Zamieszczone przez mmsza
Uwaga! Duży plik - 3,3mb!
http://arkan.net.pl/test/01EW9881.JPG
To co? Nie ma chętnych posiadaczy 24-70L ;-).. no, dobra, to żeby było łatwiej to będziemy porównywali tylko ostrość, a nie bedziemy zwracali uwagi na CA. To co? Może teraz ktoś pokaże co potrafi to cudo?