No to teraz, już wiesz, że takowy może być.
Wersja do druku
No to teraz, już wiesz, że takowy może być.
7.
trochę szkoda tych drzew przed nią, ale nie dało się jej nakłonić by przebiegła inną drogą:mrgreen:
8.
przepraszam ale czy ty czasem płoszysz te zwierzynę? Jeszcze napisz, że za pomocą psa to już w ogóle pogratulować.
Coś ty się tak uwzięła?!!
Nie płoszę zwierzyny, jestem z wykształcenia leśnikiem i wiem jak zachowywać się w lesie!
Nie wiem jakie ty masz o tym wyobrażenie ale ja nie ganiam po lesie ze sforą psów
Zauważ że sarna nie biegnie w kierunku przeciwnym do mnie
Ja jej nie przepłoszyłem i zupełnie przypadkowo przecięła mi drogę
A dziki w ogóle nie wiedziały o moim istnieniu przeskakiwały przez ten przesmyk a ja miałem to szczęście i uwieczniłem to!(zauważ że przechodzą spokojnie jak na dziki)
Trochę wyobraźni dziewczyno, nie każdy włazi do lasu i robi tam zamieszanie
Piszesz tych postów tyle, ale nie wiele z nich wynika
Zdjęcia nie muszą Ci się podobać, ale jeśli chcesz coś skomentować rób to z głową
krytyka mile widziana, dobrze by było gdyby była konstruktywna!
Pozdrawiam:-D
No i proszę od razu foch.
Co ci do tego ile ja postów potrafię natrzaskać na sekundę? Przeszkadza Ci to w czymś?
Zapytałam bo widzę, że większość twoich zdjęć to zwierzęta które gdzieś biegną....normalnie się takiego widoku nie spotyka więc gdybyś odpowiedział ze spokojem, że jesteś leśnikiem to chyba nic by się nie stało złego?
Choćbym nie wiem jak bardzo się wysiliła, by napisać coś na temat tych zdjęć to dla Ciebie i dla wielu innych forumowiczów, którzy się tu wystawiają nic by to nie znaczyło i nei zmieniło a tym bardziej nie byłoby to konstruktywne. Proste. Bardzo niewiele osób przychodzi tu rzeczywiście po krytykę. Jak widać ty chyba do nich również nie należysz skoro po jednej wypowiedzi potrafisz ocenić, czy ta opinia Ci się przyda czy nie. IMHO była bardzo ale to bardzo dobra rada....bo aż ociekało od słabego HDR, którym się chyba zachłysnąłeś lekko przy obróbce zdjęć z tej izby. Wyjdź z siebie i stań obok...czy to jest dobry HDR? A cóż ja mogę napisać na ten temat więcej? I po co? I tak tego nie przyjmiesz..bo nie chcesz.
Rozumiem, że nie masz ochoty abym się pojawiała w twojej galerii.
Na 8 jest za maly kontrast
Co do 7ki to moze sie przyczepie ale wolalbym ujecie gdy sarna ma przednie kopyta w powietrzu bo na tym ujeciu wyglada jaby ostro hamowala a nie biegla ;)
Paenka nie mam nic przeciwko wypowiadania się na temat moich zdjęć, ale określenie chamski HDR nic nie wnosi! OK może i jest słaby ale co tam, wystawiłem go by ktoś się wypowiedział i zasugerował coś by był lepszy...
co do pozostałych zdjęć
Lubie dynamiczne ujęcia dlatego wystawiłem zdjęcia zwierząt w ruchu
specjalnie dla Ciebie wystawie jakiegoś gniotka gdzie sarny sobie leżą spokojnie byś nie myślała ze ganiam je po lasach i polach żeby zrobić dynamiczne ujęcie:mrgreen:
ElSor wierz mi ze biegła, a nie chamowała...:-D
a niestety kiedy odbiła się na tylnych nogach jej głowę zasłaniały drzewa
to trwało tylko chwilę i nie ma szans na zmianę kadru i miejsca
pozostaje śledzić szybko poruszający się obiekt i mieć nadzieję ze odbije się z tylnych nóg na tym najlepszym ująciu:mrgreen: moze przy następnej okazji..
Dziękuję za zainteresowanie
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
9. sarny na spokojnie:
format może nietypowy ale wydaje mi się ze lepiej oddaje to co chciałem osiągnąć
obróbka może nie jest najlepsza ale to gniot z szuflady...
HDR rzeczywiscie moze byc chamski. Ale można go nazwac rownież nieudanym. Ja nie lubie wlasnie takich hdrów jak te, ktore u Ciebie widze w galerii, wiec powiem ze są nieudane.. :) Tu sie wstawiłem za Paenką;)
Ale komentarz apropo ploszenia zwierzyny był niepotrzebny. Zdjecia zwierzat w ruchu sa bardzo ciekawe, technicznie gorzej. Kolory, ostrosc itd, ale bardzo ciekawe sytuacje i lubie na te fotki patrzec:)
Bardzo przypadły mi do gustu drzewka 2 i 3 (1 bez napisu:p).
Bede tu przychodzil, chocby po to zeby poogladac zwierzaczki:) Btw - fajne te stojace sarny i format mi pasuje:)
O kuirczę...to się nawet zapytać nie mogę? Bez przesady...nie takie rzeczy się ludzie pytali....nawet u mnie w wątku.
Przepraszam, jeśli kogoś uraziłam słowem "chamskim".
IMHO te sarenki to wcale nie gniotek. Z resztą te posądzone o płoszone też nie są....
kto pyta nie błądzi :p tylko, że w PL po łapach się dostaje za pytania.
OK Paenka kończmy zwadę! Nie było tematu, nie potrzebnie się uniosłem:oops:...
Pozdrawiam i zapraszam