HaHa ale po miesiącu bedzie Mieć i Pić :) wyboru dokonałem:D
Ok ja się już wypowiedziałem nie bedę robił off-topa.Dalej pozostawiam wypowiedzi innym.
Wersja do druku
HaHa ale po miesiącu bedzie Mieć i Pić :) wyboru dokonałem:D
Ok ja się już wypowiedziałem nie bedę robił off-topa.Dalej pozostawiam wypowiedzi innym.
IMHO jak już coś sprowadzać to ze stanów z naprawdę dużym zyskiem, z UK bym się nie bawił.
Tylko, że doszły mnie słuchy, iż aparaty zza wielkiej kałuży robione są na innych podzespołach niż nasze na Europę i serwis u nas może odmówić ewnetualnej naprawy takiego aparatu.
Nie wiem skąd takie słuchy.Ja bynajmniej nic nie wiem na ten temat.Jeżeli mamy gware EU to powinien serwis przyjąć bez jakichkolwiek wytłumaczen.
Być może... Piszę tylko, co słyszałem, ale dobrze się dowiedzieć prawdy. Niemniej jednak, dla mnie ściąganie aparatu z USA to zbyt stresogenne zajęcie. :-)
Kupuj - takiego kursu dolara i funta jak jest teraz nie pamiętają najstarsi górale - nie wiadomo co będzie za parę tygodni. A co sie nacieszysz i fotek naczaskasz to Twoje
Jestem w podobnej sytuacji co autor tematu czyli stoje przed kupnem 40D. Wydaje mi sie ze sony a300 i a350 moga namieszac w cenach nie mowiac o pentaxie kwestia tylko kiedy ukaza sie na rynku ale z tego co wyczytalem sony ma wypuscic A350-tke w podobnym terminie co canon 450D czyli max do miesiaca, dwoch; powiem szczerze o ile do niedawna bylem na 99% przekonany do kupna 40d o tyle po relacjach z PMA juz tak pewny swojej decyzji nie jestem a jako ze nie siedze w zadnym systemie i stoje przed tym wlasnie wyborem to mam teraz twardy orzech do zgryzienia
kusi mnie pentax i kusi mnie sony, chyba poczekam jednak na pierwsze testy...
Czytam wątek bo sam jestem ciekaw komentarzy odnośnie amplitudy cen 40D, zamierzam kupic i chetnie poczytałem warzenie i dywagacje innych. wiec mowie zdecydowane nie (parówkowym skrytozercoem) zamykaniu tego typu wątków.
Ale do sedna. Zdziwiła mnie natomiast jedna wypowiedz mianowicie cen na allegro. rozumiem ze piszemy tylko o puszce wiec ceny na allegro zaczynają się od 3,3 k zł tylko padło jedno słowo - "pewni sprzedawcy". wiec mam pytanie czy osoby ktore sprzedają na allegro za ok 3,3 k zł sa nie pewni ? (sa tam bodajże 3 osoby z podobnymi cenami). Czy sa jakies przeciwwskazania aby kupic u nich za ta w/w cene ? po tel rozmowie wiem ze kazdy z nich daje dowod zakupu w postaci paragonu (o fakture raczej ciezko) a aparaty są z dystrybucji europejskiej. wiec nie widze obaw o serwis. A moze sie w czym mysle, ale wyglada mi to na uczciwa sprawę.
Myle sie ?
prosze o odpowiedz (wole zapytac nim kupie)
ja też mam zamiar zakupić sprzecik u jednego z tych allegrowiczów co mają atrakcyjne ceny. Którego to sie okaże w przyszłym miesiącu, który bedzie miał cene atrakcyjniejszą :) poczekamy zobaczymy.
Co do uczciwości : myslę,że mozna zaufać. Zawsze można sprzęt oddać w ciagu 10 dni od otrzymania. ( zalety kupna przez net) Aczkolwiek jak już coś kupujemy to raczej nikt nie mysli o oddawaniu.
Co do wlasnie allegro. Towers ma po 3370 a czy to przypadkiem aby nie jest kolega z forum kryjacy sie pod nickiem towersivy? Tak mi sie przynajmniej wydaje z tego co mi sie otłukło o oczy z lektury forum? Poza tym ja kupiłem również w Poznaniu i facet od którego kupowałem też chyba jest na allegro a kupowałem po 3350 więc możliwe, że to chyba niejaki Nowart? Pytajcie Cichego on będzie wiedział bo to jego znajomy jest. Z zakupu jestem zadowolony puszkę sam sobie wymacałem osobiście u pana Krzysia(Któremu za cierpliwośc chyba się nawet gratulacje należą ;-) ) Jakby ktoś był zaiteresowany zakupem 40D w Poznaniu mogę na PW przesłac numer tel. do pana Krzysia ;-) Gwarancja Europejska także żaden problem 24miechy z tym, że druga połowa bezpośrednich sąsiadów z zachodu. Co do ceny to wątpie żeby jeszcze spadła teraz euro stoi po takim kursie dlatego takie ceny przy puszkach z gw. EU. Możliwe, że nowości pentaxa i sonego spowoduja jakieś obniżki ale to nie wiadomo kiedy wyjdą i czy znowu tak od razu. A może też byc tak, że jak wyjdą konkurencyjne puchy to akurat euro podsoczy i sie mniej więcej zbilansuje. Sam się nad tym zastanawiałem(znaczy nie brałem pod uwagę puszek konkurencji) i stwierdziłem, że nie ma co czekac bo jak już spadnie to maks pewnie ze 300zł a do tego pewnie za jakieś 2miechy a co już fot narobie to moje ;-) i tyle! zdrówko! :-)