Akurat kupiłem Q10 - w US oczywiście. W Europie też można, tyle że jest drożej - jest sklep w Niemczech, można się na niego dostać z www.markins.com
Wersja do druku
Akurat kupiłem Q10 - w US oczywiście. W Europie też można, tyle że jest drożej - jest sklep w Niemczech, można się na niego dostać z www.markins.com
takze przerabialem swoj pierwszy statyw velbon za 150 pln
trzasl sie na wietrze i trzeszczaly plastiki na mrozie...
pozniej znajomy dal mi popracowac na manfrotto - 9 letnim 055PROB - juz wiedzialem majac go w gorach i w studio ze to statyw dla mnie, na szczescie byl produkowany jeszcze pare miesiecy temu (teraz wersja X ma juz skopaną kolumne) moze i drogi zestaw (z torba jakies ~1400) ale przeciez statyw mamy na lata, jesli niczego mu nie brakuje, nie ma potrzeby zmiany na nic innego, aparaty sa rozne a statyw wystarczy jeden. Pozatym jak juz ktos wspomnial mozna nim niezle pier...ć przestawiając szczęke napastnika
To ja tez zglosze chec pomacania.
Q3 to idealna glowica do mojego Gitzo ;)
sam się trochę zastanawiam (mam 173cm) i takie wnioski DLA MNIE brak kolbki, brak konkretów znaczy że za mocno się nie zastanawiałem nad tym
nogi do ok300zł
- szerpera 600
- GoldPhoto 324
powyżej 300zł
- MF 055 (brak konkretu)
- szeprera pro
- slik 7000 (chyba jakoś tak, brak konkretów)
i powyżej 700zł to inna klasa
Ale na forum nikona user shepery 600 "zachwala" ją tak zwykły aluminiowy badziew. Jest też mały opis gp324 kopia MF 055.
Ktoś postawił 350D na statywie ok 3kg wiaterek powiał i 350D znalazło się na trawie, a teraz gościu specjalnie obciąża jeszcze statyw dla bezpieczeństwa.
Taka przestroga dla wszystkich. Bo chyba chcecie używać statywu na zewnątrz a nie tylko w domu (warunki sklepowe, brak wiatru równe podłoże).
Pozdrawiam i udanych zakupów.
Retter mam Statyw Goldphoto YH324 z głowicą Goldphoto YH420. Całość z wysyłką 321zł:) Wszystkie sherpy chowają sie pod względem stabilności i komfortu pracy. jest jednak małe ale, zwie się ono WAGA:mrgreen: