Ja też chętnie się dołączę.
Wersja do druku
Ja też chętnie się dołączę.
Też się dopiszę chętnie - konta nie mam na ebay'u więc sobie nie kupię.. z wpłatą wcześniejszą nie ma problemu..
Pozdrawiam
a jak będzie wyglądała sprawa z cłem. Bo jednorazowe zamówienie na wartość19.90$ nie podlega ocleniu jak ktoś wcześniej pisał. Jeżeli zrobimy zbiorowe zamówieni to koszty przesyłki się pomniejszą ale czy nie zdarzy się tak że wartość wtedy będzie większa i przesyłka może zostać oclona.
Patrząc po zdjęciu to pilot jak najbardziej ma przycisk "przesuwny" .
Trzeba podpytać kolegów w UK czy odbiorą przesyłkę i wyślą do Polski, ja już niektóre swoje kontakty ruszyłem. Trochę zwiększy to koszta wysyłki ale przy kilku/nastu chętnych to nie wyjdzie i tak dużo.
Jak na razie mamy prawie 10 chętnych:
Kubak82
rysiaczek
mrek
marek_k +
Diabeł
oszołom
arturs +
oszin +
Ci z plusami potwierdzili wpłatę z góry. Transport HK->UK i UK->PL już w trakcie załatwiania więc o cło nie ma co się obawiać. Poczekam jeszcze ze 3-4 dni i zamykam listę chętnych, potem obliczę cząstkową kwotę (będą już wtedy znane pełne koszta przesyłki) poczekam ze 2-3 dni na przelewy i pod koniec przyszłego tygodnia zamawiam.
EDIT: Dałem też ogłoszenie w podforum Sprzedam: http://canon-board.info/showthread.php?t=27515
Używam (na razie to może za wiele powiedziane) dokładnie takiego samego pilota radiowego jak chcecie zamówić, tyle, że do modelu 400d. Przycisk nie jest przesuwny i bulb realizuje się pewnie w inny sposób. Mogę to sprawdzić, ew. pomóc w innych kwestiach technicznych. Sam zastanawiam się jeszcze nad dołączeniem do zamówienia ze wZględu na planowaną zmianę korpusu.
ja też potwierdzam wpłatę z góry
W posiadanym przeze mnie prawie identycznym sterowniku [Bardziej zaokraglone obudowy] jest tak: na poczatku po włozeniu baterii{uwaga czasem styki pokrywa trudno dostrzegalna folia:mrgreen: :mrgreen:}odbiornik podłaczamy do gniazda wężyka. Nadajnik jest gotów do użycia natomiast na odbiorniku trzeba wcisnąć przycisk i przytrzymac az czerwona dioda zapali sie i zacznie migać,identycznie wyłączamy po użyciu.Naciskasz do połowy przycisk nadajnika: zapala sie zielona dioda na obu "pudelkach" i aparat ostrzy.Naciskasz do konca przycisk nadajnika: wyzwalasz migawke.W trybie bulb najpierw na aparacie na pokretle nastaw ustawiasz"B" . Następnie jeśli nacisniesz do końca [czerwona dioda] i potrzymasz przycisk na nadajniku, zapala sie czerwona dioda na odbiorniku ,na nadajniku gaśnie, trwa bulb.Po żądanym czasie naciskasz przycisk nadajnika gaśnie dioda odbiornika migawka się zamyka.Cytat:
A przy okazji. Jak sie realizuje dlugie bulb czyms takim? Tylko trzymajac? Bo nie widze blokady mechanicznej.
Można zmienić sygnal sterujacy przez zmianę ustawienia włącznikow oznakowanych cyferkami{ma byc jednakowo na nadajniku iodbiorniku}Mozna o ile pamiętam przypisac sygnaly dla kilku odbiorników{tego nie robiłem bo mam i potrzebuję jeden.}Wykonanie tego co mam jest nie najlepsze.wymienilem trzy komplety aż wreszcie działa.Chociaz wtyczkę musze tak wciskac ze budzi to obawy o całość gniazda.Moze te z linku sa lepiej wykonane ,bo fajna rzecz i warto mieć.Dziala to na pewno z dziesieciu metrów dalej nie sprawdzałem.Uff alem sie napisał, chyba najdluższa opowiesć pisana w moim życiu.Pozdrawiam przyszlych wiresellowców czy jak się to nazywa.
To i ja bardzo grzecznie poproszę :D