Co nie zmienia faktu, że na razie ceny 40d będą spadać. Dopóki ktoś nie stwierdzi, że złotówka jest za mocna ;)
Wersja do druku
Co nie zmienia faktu, że na razie ceny 40d będą spadać. Dopóki ktoś nie stwierdzi, że złotówka jest za mocna ;)
Ależ to ,że ceny nowości sprzętowych spadają jest tak jasne jak 2x2=4 :) Tylko antyki w miarę upływu czasu stają się droższe:) Ja nie będę czekał na spadek cen i mam zamiar kupić 40d już za tydzień:)
Pozdr.
Chciałbym :)
oraz zapewne dodatkowo o możliwość odliczenia 19% podatku dochodowego.
czyli na FV można łącznie odliczyć ~33,6% ceny brutto.
to tak, jakby za kosztujący 3900,00 brutto FV aparat EOD 40D zapłacić 2590,- zł i jeszcze odliczyć caschback 270,- czyli ostatecznie masz 40D za 2320,- :wink:
To akurat nie jest takie proste. Przede wszystkim trzeba miec dzialalnosc gospodarcza a po drugie musi ona przynosic odpowiedni dochod:) Jednak dobrze, jest popytac znajomych z firma czy nie potrzebuja dodatkowych kosztow dzialalnosci;)
Witam, a moim skromnym zdaniem -do lutego cena spadnie do okolo 3k. Obserwujac ceny zauważyłem,ze w ciagu ostatniego miesiaca cena spadła o okolo 250 zloty =/- zależy gdzie.
Chodzi ci o nowe czy uzywane? Uzywane to juz teraz mozna kupic za 3-3,3kzl. Natomiast jezeli chodzi o nowe spadek na pewno nie bedzie taki szybki.
Chodzi mi o nowe - hehe a żeby niedowiarkowie nie mówili pozniej,a miałes racje. Atryda zobaczysz luty i okolo 3K za nowego 40D.(uwierz mi cos na ten temat wiem) chociazby to,ze zmienialem kompa 8 razy + inne pierdołki.I bedzie tak świeta...promocje...a wiadomo cena po promocji nigdy nie poszła w góre, wiec co sie moze zdazyc? Cena znowu w dół.Cos takie mam przeczucie.No ale w koncu człowiek omylny jest - nie zawsze ma racje.Chociaz mam nadzieje,ze w tym przypadq moje przeczucie po raz kolejny mnie nie zawiedzie:) Pozdrawiam
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A ps. zauważyć należy,że miesiac temu 40D nie kosztował mniej niż 4K :) A tu mamy juz ceny w granicach 3750...
Oczywiscie zagdzam sie, ze ceny beda spadaly ale chyba nie az tak szybko. Aparaty to nie komputery, nie ma az tak szybkiego postepu technologicznego wymuszajacego obnizke starszych rzeczy. W przypadku 40d ceny beda zalezaly glownie od polityki Canona. A po co ma obnizac cene nowowprowadzonego aparatu skoro i tak dobrze sie sprzedaje? Tu nie ma tak duzej konkurencji jak w przypadku komputerow (niestety). Natomiast uzywane w lutym za 2,5kzl? Calkiem mozliwe:)