Chciałem sprawdzić ale niestety nie znam nikogo kto by posiadał ową kartę. Za kilka dni powinna przyjść sandisk Ultra II 1gb i wtedy się zobaczy czy to czasami nie aparat coś knoci ale jak go kupowałem to sprzedawca pisał że aparat śmiga jak igła...
Wersja do druku
nie masz nikogo wśród znajomych czy przyjaciół kto ma komp z czytnikiem lub ma sam czytnik do pożyczenia????
Skoro ultra II jest w drodze, to poprostu kup czytnik, podłącz do kompa.
20zł nie majątek, a i tak nie masz specjalnie wyjścia. Tak czy inaczej, bazowanie na kabelku to kiepskie rozwiązanie.
Właśnie tak zrobię. Ale niech tylko ultra przyjdzie i zobaczę o co mu chodzi...
Jeden z kumpli jednak posiada cf'a. Niestety też nie chce działać. A jeśli to czytnik w aparacie jest uszkodzony? Ile by kosztowała naprawa?
Ze względu, że jestem wątkotwórcą i miałem problemy z kartą CF to teraz, po pewnym czasie napisze w skrócie (może się komuś to kiedyś przyda, a poza tym należy się wyjaśnienie sprawy :)):
1. Kingston 2gb Elite pro (chyba) - błąd - oddana
2. Gwarancja - wymiana na nową (tą samą) - błąd - ten sam - oddana
3. Tak samo jak w punkcie drugim, z taką różnicą, że zażądałem zwrotu pieniędzy.
4. SanDisk Extreme III 2GB (kupiona w tym samym sklepie) - już dobre 4-5 miesięcy bezawaryjnie :) 0 błędów, 0 uszkodzonych danych - 100% sprawności, wygoda w użytkowaniu - nieporównywalna :)
Pozdrawiam
Pozwolę sobię na odrobinę ironii/złośliwości: "a nie pisałem?" :) Twoje problemy z Kingstonami wcale ale to wcale mnie nie dziwią, używanie akurat tych kart pamięci uważam za odmianę sportu ekstremalnego. Z tegoż samego powodu także obchodzę szerokim łukiem ich pendrivy, aczkolwiek używam (z powodzeniem i bez najmniejszych problemów) ich pamięci do PC. Bezproblemowość Sandiska też mnie w żaden sposób nie zaskakuje.
PS. Dzięki że podzieliłeś się rezultatem walk.
To się podepnę pod wątek czy znacie jakieś dobre oprogramowanie do testowania karty podpiętej do czytnika (jakiś test zapisu i odczytu)?