1 - niedoświetlone.
Wersja do druku
1 - niedoświetlone.
Nad siedleckim zalewem i na wiadukcie w Ujrzanowie.........
http://www.pbase.com/darpla3/ekipa
Proszę o surową ktytykę!!!!
czemu horyzonty takie krzywe?
Niektore fotki to wygladaja jakbys telefonem robil :)
Ok, ale czemu pokazywać nam pamiątkowe zdjęcia z kolegami?
Cytat:
Zamieszczone przez darpla
Nastepnym razem pomysl zanim cos napiszesz, bo "jak cie widza tak cie pisza" , a twoje zdjecia prezentuja taki poziom jaki sam powyzej opisujesz :roll: .Cytat:
Vitez, nie popadajmy w paranoję, bo wychodzi na to, że prawo do krytyki zdjęć mieliby wystawiający w National Gallery w Londynie lub na podobnym poziomie.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
konstruktywna krytyka zawsze się przyda, np. do zwiększenia dystansu do swojej twórczości. pod warunkiem, że konstruktywna, rzecz jasna. pozdrawiam
Darpla, z tej galerii zachowałbym 6 (szerszy plan - przydałoby się obrócić się z obiektywem w lewo, zgubiłbyś latarnię po prawej a pokazał więcej osób, które obciołeś - zresztą tam chyba robi się ciekawiej - więcej zniczy etc. ciekawsza perspektywa). mogłeś pofocić więcej w stronę warty żołnieży, mogłby by być fajne ujęcia) a ze zdjęć pomnika to chyba 10 najbardziej mi się podoba. jakiś taki bliższy kadr, z poziomu pomnika - podoba mi się. inne takie sobie - mnie nie zachwyciły.Cytat:
te z flagami - chyba zły kąt, jakoś to ginie. pozdrawiam
Wlasnie na to chcialem zwrocic koledze darpla uwage - ze jesli juz sie odzywa to niech to bedzie konstruktywna krytyka... chyba ze ma taka pozycje, slawe i zdjecia ze moze sobie jezdzic po innych bezkarnie ;) .Cytat:
Zamieszczone przez bebop
Ale jak widac - nie ma takich zdjec ani slawy :roll:, wiec jego wlasne slowa mozna do jego samego zastosowac.
Zasada "kto pod kim dolki kopie" tu sie niestety sprawdza.
Darpla, krajobrazy to raczej statyw. eksperymentuj z czasami (chyba, że wiesz jak, to wtedy wal na pewniaka), ekspozycją...Cytat:
#1 trzeba było trzasnąć to niebo z różną ekspozycją i w PS połączyć, mogłby być ciekawy efekt. ustawiasz na spokojnie, bez ciśnienia, równo horyzont, szerszy kąt, może trochę lądu na dole, może być nawet na zasadzie konturu.
#2 pomysł nawet fajny, tylko wykonanie siadło. większa głębia ostości potrzebna, bo masz straszny bluuuur na pierwszym planie. no i niebo plama biała, a przydało by się coś z tym zrobić. może po prostu ten strzał nie w ten dzień powinien być zrobiony. aparacik niziutko, tuż nad trawkami, szeeeeroki kąt i lecisz. widziałem takie zdjęcie robione 10-22EFS, miodzio.
#3 dramat wyboru ostości, kadru, ekspozycji. ciężko ciężko... tak patrzę i nie wiem na co jest ostrość. tak dalej patrzę i nie wiem co chciałeś pokazać. takie samotne pojedyńcze drzewo - ok. tylko jakoś inaczej kadr, musi być*pusta przestrzeń za nim, bo póki co jest szaro nieostro.
generalna rada: RAW. więcej obróbki (póki aparatem nie zaczniej to omijać). bo narazie "płaszczaki". szczególnie w krajobrazie. albo statyw i zdjęcia kombinowane. niezależnie od efektów - walcz dalej. dopóki chcesz się uczyć to zawsze do przodu. pozdrawiam
pomijając ewidentny wątek prywatny teraz to moim zdaniem niezależnie od sławy odpowiedź brzmi nie. podejrzewam, że mając pozycję, sławę i zdjęcia nikt by się nie bawił w krytykowanie Twoich zdjęć snowboardowych... po prostu by je pominął.Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
Vitez, z przykrością stwierdzam, że wszedłeś mocno prywatnie w temat. nic Darpli nie potrafisz doradzić? bo sens umieszczania galerii po to by ktoś po kimś sobie pojeździł jest mocno dla mnie [...] :evil:Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
dogryzł Ci, przywalił niefajnie, ale chyba sam wyciągnie wnioski, że mało konstruktywnie napisał. ja już nic o tym snowboardzie nie piszę - tym bardziej, że to nie ten wątek ;) , bo wiele osób napisało, nie będę się już pastwił i powtarzał. także - daj jako moderator dobry przykład i bądź ponad. niezmiennie pozdrawiam (i życzę luzu - słońce i wakacje - te sprawy).