hmmmm ... bez zastanowienia 350D ... narazie
Wersja do druku
hmmmm ... bez zastanowienia 350D ... narazie
Tutaj ciekawe podejście do tematu. S5600 ma takie szumy w porównaniu do każdego lustra, iż przesiadka będzie dla ciebie rajem. Co prawda Canon jest lepszy w małych szumach, jednakże sam krok z hybrydy na lustrzankę może być wystarczającym szokiem skokiem jakości.
Idąc dalej, jeżeli chciałbyś mieć tego K10D to jaki problem?
TigerStyle - Canon Style
400d ma dużo lepszy Auto Focus niż 350d. Sprawdziłem na własnej skórze. kup 400d z kitem a później dokup 50mm. Natomiast jeśli najbardziej chciałbyś mieć tego pentaxa to walcz! Zawsze mozna znaleźć trochę kasy znikąd ;)
Uzywalem 350, mam 400D i jak dla mnie wybor jest jednoznaczny na 400. AF znacznie lepszy (szybszy i celniejszy, a to wazne - przynajmniej dla mnie). Wieksza matryca i odkurzacz dla bajeru ;) A na szkla zawsze jakos uzbierasz, zwlaszcza na dolnopolkowe 50 mm :)
No zgadzam się tutaj. Ale przedmówca ma dziwne podejście, bo mówi, wybierze chyba Canona bo mniejsze szumy niż Nikon, ale najfajniej to Pentax. Przesiadka na każdą z tych lustrzanek z poprzedniego aparatu na bank sprawi, że problem szumów ulegnie znacznej poprawie.
Pozdrawiam
TigerStyle
350D + Grip :)
400D to zuo! :)
Witam,
W identycznej sytuacji bylam jeszcze 3 miesiace temu. Tez przesiadalam sie z s5600 na lustrzanke i dylemat byl nie maly. U mnie skonczylo sie na 350d z kitem i 50mm. Przewazyl wyswietlacz z parametrami, i stosunkowo duza roznica cen(~400pln) przy malym "unowoczesnieniu" konstrukcji.
Zgadzam sie, ze jest to wieeelki skok!
Ale jesli Pentax lepiej Ci lezy... to szkoda brac co innego. Tak mialam przy kupnie Fuji. Cos mnie podkusilo, a potem przez ponad rok sie meczylam. W koncu kupilam 350d, a moglam to zrobic o wiele wczesniej.
Ja jakoś niemogę się przyzwyczaić do 400D (szwagra) wnerwia mnie brak drugiego wyświetlacza na który mógłbym zerkać, poza tym moja 350tka ostrzy nie gorzej niż 400tka szwagra.....