Na dzień dobry to masz problem - B&H nie wysyła do hoteli. Adorama chyba też.
Wersja do druku
Na dzień dobry to masz problem - B&H nie wysyła do hoteli. Adorama chyba też.
Czyli muszę przysłać nie do hotelu. Może być sklep spożywczy obok hotelu? Czy amerykańce nie pomagają zanadto w takich kombinowanych sprawach?
Czyli tylko prywatne mieszkanie wchodzi w grę? No to nic, szukam znajomych w USA.
Powiedzmy że znalazłem statycznego znajomego.
Zamawiam z PL, mama płaci w banku(tym banku, w którym sklep ma konto) gotówką, sklep wysyła sprzęt do znajomego, on przesyła go do hotelu do mamy (odbiera recepcja).
Kto "zobowiązany jest uregulować cło"? (czy ten kto odebrał paczkę, czy ten kto zamawiał). W jakiej formie chcą ode mnie dane odbierającego i dane płacącego? (składa się je przy zamówieniu pewnie?). Kiedy będę wiedział, że chcą ode mnie utility bills?
Sprawdziłeś czy tak się da ?
Jakie cło ?? Wysyłasz do Polski czy do US ?
Bingo... Przy okazji od razu przy zamówieniu trzeba zdeklarować rodzaj płatności - jeżeli to będzie wire transfer, to dane płacącego mają tutaj mniejsze znaczenie niż jakbys płacił kartą...
Kumpel mówił, że się da. Mama nie ma żadnej karty kredytowej USA, ani też PayPala, więc tylko gotówka wchodzi w grę.No do US, do innego stanu, ale chodzi mi o to kogo ewentualnie będą ścigać jak nie zapłaci (tak czysto teoretycznie)A jakie są możliwe?
IMO nie ma cła, ani żadnego podatku przy wysyłce do innego stanu.
IMO jak nie wiesz, to nie pisz.Cytat:
Zamieszczone przez Alzail
Cytat:
Zamieszczone przez Kubaman