nie napisalem, ze nie lezy :) bo lezy - ale 10-ka chyba lepiej - ale moje zdanie moze ulec zmianie z czasem, przeciez 20-ke mam raptem 33 godziny z czego przez 18 mnie nie bylo i przez 4 spalem :)
Wersja do druku
nie napisalem, ze nie lezy :) bo lezy - ale 10-ka chyba lepiej - ale moje zdanie moze ulec zmianie z czasem, przeciez 20-ke mam raptem 33 godziny z czego przez 18 mnie nie bylo i przez 4 spalem :)
moze ulec zmianie, ale moze i nie ulec :D
Ja sie w 20tce juz zakochalem, a mam ja od soboty ;)
Ja 10tke nadal kocham ;) , z gripem lepiej lezy w rece. Ale niestety dla 10D... na 20tce moge bardziej polegac (precyzja AF, nizsze szumy - bez obaw iso800, precyzja naswietlania/doswietlania z lampa, szybkosc AF, szybkosc zapisu, szybkosc serii, dlugosc serii i jej rownomiernosc nawet po zapchaniu bufora, review w czasie zapisywania bufora na karte) ... to powoduje ze 10d bede darzyl sentymentem ale czesciej na pewno uzywal 20D.
Auwo, Vitez - macie i 20D i 10D... Vitez sam pisze, ze czesciej uzywa 20D, w takim wypadku nie lepiej opylic 10D i kupic za to jakies szklo chocby? ;)
Cytat:
Zamieszczone przez SpydeRR
Nie lepiej. 10D uzywany chodzi teraz po ok 2500zl. Kupilem go za 6500zl.
Wartosc sentymentalna zwiazana z tym body, oraz uzytecznosc jako body backupowe (np na reporterke - jedno body z szerokim kątem , drugie z tele - muflon juz to cwiczyl) - jest dla mnie wazniejsza niz 2500zl i strata 4tys zl wartosci.
Poza tym jak widac w podpisie - mam juz calkiem niezly komplet szkiel :mrgreen:
No tak, to ma sens ;)Cytat:
Zamieszczone przez Vitez
A moze jak w analogu: 10D kolor, a 20D cz-b? :mrgreen:
Dyskusja o szumach 10d/20d ze wzgledu na lekki OT i wage zdjec trafila tu http://canon-board.info/showthread.php?p=35762
spoko - dzieki za nowy watek i sorry za lekki OT :)
ja mam w większości ostre zdjęcia (20D) czasami coś " schrzanie " i wtedy strach patrzeć , piszecie to o różnych problemach ja takich nie zauważyłem , jedyny problem to czasami fotograf słaby tzn. ja...... ale jestem zaskoczony 350D , połowa ceny a obrazki niegorsze , napewno lepiej szumi od 20D i trochę mniej prof. regulacji...
Mój kolega miał żeczywiście problem z 20D z ostrością ale okazało sie że jest uszkodzony...a po wymianie mówi ze jest wszystko OK
Ale mam inne pytanie ???
Mam 2 tele EF75-300USM i EF70-200L IS USM
i czy to jest możliwe że przywłączonej IS 2 obiektyw robi mniej ostre zdjęcia niż ....300
oba są na statywie ...jak się wyłaczy IS jest porównywalnie no L bardziej szczegółowa i jasna ???
pozdrawiam
Mozliwe i jest o tym w instrukcji do szkla 70-200. IS NIE uzywa sie na statywie bo moze miec negatywny wplyw na zdjecia, choc czasem po prostu nie zadziala IS, ale czasem zadziala nie tak jak trzeba.Cytat:
Zamieszczone przez toni