Aparat steruje, ale zwiększa siłę lub zmniejsza o ileśtam. Na 0 nie ma korekty, czyli błyska normalnie. Jest to ustawienie domyślne.
Wersja do druku
Aparat steruje, ale zwiększa siłę lub zmniejsza o ileśtam. Na 0 nie ma korekty, czyli błyska normalnie. Jest to ustawienie domyślne.
Tak się zastanawiam, czy nie dałoby się powołać jakieś społecznej inicjatywy, żeby dokończyć to hackowanie Trabanta. Mam na myśli dokończenie Servo AF, wprowadzenie na drugi poziomy kursor wyboru pomiaru światła C/w, Quasi-Spot, Evaluativ (tak jak w 350D) oraz odblokowanie pozostałych CF (moze oprócz tych dotyczących trzeciego spod kciuka przycisku Register AF point z 10D, bo guzika w Trabancie nie dorobimy przecież :-))Cytat:
Zamieszczone przez b'Art
Za takie działające i sprawdzone oprogramowanie byłbym skłonny zapłacić kwotę na poziomie 10 EUR/USD i myślę, że większość posiadaczy 300D również przełknęłaby taką kwotę. Dla jakiegoś zdolnego "Wasii" mogłaby to być szansza na całkiem spory zarobek.
Z tego co widać choćby na tym forum, jest nas posiadaczy 300D sporo. Jakby jeszcze ktoś dobrze władający angielskim zebrał zainteresowanych z dpreview, fremiranda itp. to mogłaby być naprawdę duza grupa zainteresowanych.
Co o tym myślicie? Czy ktoś ma jakąś koncepcje jak to przeprowadzić? Ja bym się chętnie aktywnie włączył w taką inicjatywę. A moze gdzieś juz coś takiego istnieje, jakieś zbieranie zainteresowanych?
WB - umiemCytat:
Zamieszczone przez tingler
RAW - umiem
ISO - nie umiem :confused:
Napisz JAK ustawić??
myśle że można odblokować teoretycznie tylko do poziomu funkcji 10D
bo 350 to już digic II...
mnie najbardziej zależy na 2 kurtynie....
Ai serwo mniej ja tylko manualny Carl Zeiss...
A czy ja mówię, żeby wchodzić w kompetencje Digica Drugiego? :-) przecież nie chcę przyśpieszać Trabanta, czy zwiększać mu bufora itp.Cytat:
Zamieszczone przez popmart
Porównałem tylko sposób sterowania do 350D. Skoro dało się w Trabancie wprowadzić sterowanie AF na strzałkę "w prawo", to jestem przekonany, ze wybór metody pomiaru światła dałoby się wprowadzić na kursor "w lewo", bo przecież aparat wszystkimi trzema metodami pomiaru dysponuje, tylko nie da się ich swobodnie wybierać.
Do tego skończyć servo i odblokować nie działające na razie, a co sensowniejsze CF (IMHO CF 04, 05, 15) i byłaby maszynka jak się patrzy :-)
Powyzsze w zadnym wypadku nie wykracza ponad poziom 10D, a jestem rownież przekonany, że każdy świadomy użytkownik Trabanta dałby za coś takiego wymienioną przeze mnie kwotę 10EUR/USD
a moze wasia by w końcu odblokował w 350 możliwoć ustawienia własnej wielkości jpga dołaczanego do RAW-a ? bo tego mio zdecydowanie najbardziej brakuje w 350 -ce
Ja uwazazm ze jezeli by to organizować to zeby pobrać taki plik trzeba by było wysłać NP: SMS`a co wy na to ????
Chyba bylo by ciezko brac za to kase bo hack to nielegalne oprogramowanie, canon nie udostepnil zrodel do modyfikacji.
Witam szanownych
Nie mowcie,ze nie czytalem, nie kierujcie na google i na posty na niniejszym forum - czytałem i to sporo. Mam jednak cały czas dylemat co lepiej wybrac dla 300d jesli chodzi o ulepszony soft. Czy WasiaWare, czy spolszczone WasiaWare (tego w najnowszej wersji nie mam skąd pobrać) czy UnDutchables 0.2.3.
Moze ktos by sie pokusił na zebranie w jednym miejscu wszystkich cech i porownanie tych wersji.
Pozdrawiam
Piotr
Post nr 6