OK, A tak dla mniej zorientowanych, co to sa PACPADY, a co to są SWABy i do czego służą?
Wersja do druku
OK, A tak dla mniej zorientowanych, co to sa PACPADY, a co to są SWABy i do czego służą?
PecPad: papierek nie rysujący matrycy.
Swab: patyczek do nakłądania PecPadów.
Poczytaj wcześniej pokazane linki.
Taki nazewnictwo jest dla mnie pierwszyzną. Dzięki wielkie za wyjaśnienie.
Ale przechodząc do tematu, czyszcząc sensor jakiej siły trzeba użyć, żeby zrobić to dokładnie. A może wystarczy sama siła nacisku swaba z zamontowanym PacPadem
Siła, tu nie może być mowy o żadnej sile. Trzeba elikatnie muskać żeby zabrudzenie znikło, bo w innym przypadku to SIC :!: :evil: i po aparacisq :xCytat:
Ale przechodząc do tematu, czyszcząc sensor jakiej siły trzeba użyć, żeby zrobić to dokładnie. A może wystarczy sama siła nacisku swaba z zamontowanym PacPadem
Ciekawy jestem ile kosztuje wymiana matrycy ... :roll:
ej.. jak sie zniszczy to tylko filtr nad matryca.. przeciez to jego czyscimy, a nie matryce ;-)
Ja zdolny jestem. :) Pewnie skasuję wszystko jak leci ... i jeszcze lustro opadnie. ;)
Scenariusz dosyć pesymistyczny,Cytat:
Ja zdolny jestem. Pewnie skasuję wszystko jak leci ... i jeszcze lustro opadnie.
ale pytanie bardzo dobre, pewno Canon zażyczy sobie tyle co za aparat beż 0,99 na końcu. Na allegro można kupić komórę na części ale od aparatów to głównie paski są :(Cytat:
Ciekawy jestem ile kosztuje wymiana matrycy ...
I o to chodzi Canonowi.Cytat:
od aparatów to głównie paski są
Rozwalisz przęt to albo bulisz za naprawę w serwisie kosmiczną kasę, albo kupujesz nowy - np w niemczech.
Jak już raz pisałem Canon Polska ma niezrozumiałą polityke handlową. Wolą sprzedac 10 aparatów za kosmiczne pieniądze, niż zejść z ceną np do 6500 PLN za 10D i opchnąć seti aparatów.
Spoko spoko, tęższe głowy to wymodziły niż my więc pewnie coś w tym jest. Wkońcu chcąc niechcąc gdzieś ktoś musi kupować od Canona, bo przecież Canona od Olka nie dostaniesz :twisted: problem widocznie polega na tym, że na każdym etapie chłopcy chcą się nachapć, no a my tj. Canon-Poland stoi na końcu końców tej kolejki marży dodanej. Efekt :?: Spacer do salonu firmowego ale z wcześniejszym mocowaniem na szczenę, bo się może zwichnąć :twisted:Cytat:
Jak już raz pisałem Canon Polska ma niezrozumiałą polityke handlową. Wolą sprzedac 10 aparatów za kosmiczne pieniądze, niż zejść z ceną np do 6500 PLN za 10D i opchnąć seti aparatów.