W wizjerze widać tak wiele rzeczy, że bieżacy wskaźnik poziomu naładowania może poprostu przeszkadzać albo być nie do ogarnięcia wzrokiem. Ale ostrzeżenie przed bliskim rozładowaniem to moim zdanie super pomysł!
Wersja do druku
W wizjerze widać tak wiele rzeczy, że bieżacy wskaźnik poziomu naładowania może poprostu przeszkadzać albo być nie do ogarnięcia wzrokiem. Ale ostrzeżenie przed bliskim rozładowaniem to moim zdanie super pomysł!
Jeszcze mogłaby się wyświetlać firma obiektywu, który akurat jest podpięty :)
Jakaś wersja telegazety jeszcze mogłaby być :)
i najnowsze wyniki meczy piłkarskich ( to w sumie telegazeta wystarczy) :D:D:D
Wszystko ładnie i pięknie . Tylko gdzie się zmieści matówka :):):)
po co ci matowka jak masz wartosc ogniskowej,potwierdzenie ostrosci,telegazete i tvn turbo??
bo matówka byc musi... gdzie sie bedą syfy odkładały?
ale sobie jaja robicie ;)
mnie tez by sie przydaly dokladne dane dot. ogniskowej. Bo na obiektywie mam tylko niektore oznaczone podzialki, zbyt niedokładnie. I jak zastanawiam sie teraz jaki kolejny obiektyw kupic to trudno mi dokladnie ustalic te ogniskowa/kąt widzenia nowego ew. obiektywu. No i dodatkowo nie zawsze ogniskowa jest rowna podzialce ktora sie ustawi... ale to juz inna bajka.
jaki temat takie odpowiedzi
Jak sobie to wyobrażasz - aparat ci pokaże jaka jest ustawiona ogniskowa i co z tym zrobisz - zapiszesz na kartce? A może chcesz żeby aparat zliczał za ciebie ile zdjec zrobiłeś przy danej ogniskowej ?
żeby określić ile zdjec zrobiłeś na danej ogniskowej to masz dane w exifie.
Ale nawet to nie pomoże to przy wyborze następnego obiektywu - jedynie kiedy to może pomóc (moim zdaniem) jeżeli masz super mega zooom z ogniskową 8-500 i chcesz kupić obiektywy stałoogniskowe. Inaczej jak sobie wyobrażasz określenie (np. mając obiektyw 18-55) czy będzie ci przydatna ogniskowa 85 i ile zdjęć na niej zrobisz?
Zadziwia mnie to forum. Rambling^2 ;)