Mam laptopa Asusa i 2 laptopu della (ta opcja jest wylaczona) a i tak problemy sa :(. Twoja informacja jest PRZYDATNA
Wersja do druku
Mam laptopa Asusa i 2 laptopu della (ta opcja jest wylaczona) a i tak problemy sa :(. Twoja informacja jest PRZYDATNA
Wczoraj trochę pokombinowałem przy moim fotobanku i obawiam się, że dysk również nawala. Dziwnie chrobota, czasem zwalnia transfer do 1,5 MB i tak jakby się przycinał. Chyba, że to kwestia fotobanku... Sam już nie wiem. Gorsza sprawa, że fotobank był kupiony gdzie indziej niż dysk do niego. Muszę reklamować oddzielnie :-(
Tez tak mam, a mam 3 rozne dyski [wieczorem napisze jakich producentow] mam 80, 60 oraz 6 (stary ale najlepszy do mojego DM - najwiecej da mi sie skopiowac "az 3GB" na reszcie po 2GB) - musze oddac do "servisu gwarancyjnego"
W takiej sytuacji pomaga "mu" odlaczenie kabelka USB -podlaczenie pod zasilke i ponowne podlaczenie pod kabalek USB - wtedy transfery OK (tylko zaden dysk mi dziwnie nie CHROBOCZE)
Kabel USB dolaczony do Digimate jest glownym zrodlem problemu z zawieszaniem kompa. Zmiana kabelka na firmowy, np canonowski dolaczany do aparatu, rozwiazuje problem.
Oryginalny kabelek przestalem uzywac na samym poczatku (jak pisalem w innych postach ZMIANA KABELKA duuuuzo daje wszystkie "niemalze" problemy znikaja - niestety nie u mnie :( ale dam go so "servisu")
mor_feusz sprawdz, czy gniazdo mini USB w Digimate nie jest poluzowane - czy sie nie odlutowalo. Ja mialem taki problem. sklep odmowil mi przyjecia sprzetu do naprawy i naprawialem na wlasna reke.
Wszystko OK (luziku nie ma) sprawdzilem wszystko co mozliwe bylo. Kabelkow 17 roznych wyprobowalem (od 2 MP3 playerow, od innego sprzetu od znajomych) - probowalem wszystko co mozliwe oraz kilka dyskow od roznych laptopw (rozkrecilem 3 laptopy w firmie zeby sprawdzic czy dyski nie szwankuja. Zawsze proboje wszystiego probojac wyeliminowac czynnik powstawania bledu czyli "uzytkownik". Sprawdzilem w robocie na 5 kompach (rozne modele DELLa), na latope Sony (na 2), na Fujitsu-Siemens, na ACERze, oraz na TOSHIBA'ie - wszedzie to samo (zamiast focic cegielki, mury i niebo testowalem dlaczego moj DM 3+ nie chce mi pieknie kopiowac zdjec)
Nic nie rozwiązuje. Ja oryginału przestałem używać po kilku podłączeniach i używam canonowskiego. Siedzi porządnie, a nie lata jak oryginał z DMIII
Coś mi mówi, że w moim przypadku problem jest po obu stronach tzn po stronie dysku i po stronie DMIII
Bywa również, że wykrywa mi tylko czytniki, a nie widzi twardziela w środku :-(
Na razie w stresie zgrywam foty z fotobanku na twardziela i pojedzie do serwisu
Tez tak miewam, jezeli podlacze do 'zlego' portu USB w kompie. Mam w komputerze (laptopie) 4 porty USB i z jednego nie widzi dysku w Digimate, tylko same czytniki.
Dla pewnosci sprawdz, czy dysk w Digimate jest dobrze wcisniety w zlacze ATA. Moze zlacze ATA jest poluzowane?
Aby sprawdzic dysk, wystarczy kupic przejsciowke ATA z 2,5'' na 3,5'' (groszowa sprawa, na allegro okolo 4 pln). Podlaczysz wtedy dysk do komputera i go sprawdzisz.
A już miałem klikać "Kup teraz" ale chyba poszukam czegoś innego niekoniecznie taniego. Czy ktoś z Was spotkał się z lepszą alternatywą? Ja na razie widziałem tylko to Coolwalker ale mało o nim informacji na forum.