Tyle samo, bo to takie same dyski :)
Wersja do druku
Ad. 2
Jeśli ma chodzić na tym Vista, to lepiej od razu 4 GB :)
Ad. 4
Raczej bym szukał Gigabyte, najlepiej z pasywnym chłodzeniem (wiatraki na kartach graficznych zawsze pierwsze mi padają, nie wiem czemu).
Ad. 5
Ja akurat bym sobie darował, ale to kwestia osobistych preferencji.
To to ja akurat wiem, bo swego czasu pożyczałem sobie 500GB z zapasowego moduło do XServe RAIDA :) Ja się pytam ile to kosztuje u Apple :mrgreen: I jak się miałoby teoretyczne użycie dysków kupionych u sąsiada za rogiem do gwarancji ;-) I czy system nie ma zabezpieczeń przed "nie swoim" HW ;-) A jeśli nie ma, to jak długo nie będzie miał :lol:
A to racja. Asus też robi bezwiatrakowe, choć nie wiem czy z serii 7xxx.Cytat:
Zamieszczone przez tmaciak
Wracając jeszcze do obudowy... moja obecna to nie tower lecz ta leżąca a na niej ustawiony monitor. I to położenie monitora idealnie na wysokości wzroku bardziej mi odpowiada niż monitor na biurku - jest za nisko. Zastanawiam się więc czy jednak nie zdecydować się na obudowę np.
http://www.komputronik.pl/Obudowy/Th...elny,id,25011/
lub nawet lepiej http://www.komputronik.pl/Obudowy/Th...elny,id,25530/
Czy są jakieś przeciwskazania aby taką zastosować z wymienionymi elementami? Zna je może ktoś?
Ad. 4
Raczej bym szukał Gigabyte, najlepiej z pasywnym chłodzeniem (wiatraki na kartach graficznych zawsze pierwsze mi padają, nie wiem czemu).
Czy pasywne chłodzenie = cichsza praca komputera?
Jestem w stanie zapłacić te 250zł za dobry wiatrak aby tylko komputer chodził cicho.
Którą więc kartę Gigabate poleciłbyś?
Jak się tak z dyskami rozwiajacie, to chciałbym zwrócić uwagę, że ten CoolerMaster Centurion ma tylko 4 wewnętrzne kieszenie na dyski :) Dlatego w moim zestawie jest Chieftec, który ma 6 (no i nie tylko dlatego, to po prostu lepsza obudowa jest, większa, cięższa z większą ergonomią).
Thermaltake jest dość głośny, jak kolega kupuje zasilacz odrębnie, to bym radził się zainteresować Zalmanami (u mnie całe chłodzenie jest Zalmana i całkiem przyzwoicie, tj. cichutko działa).
czy do obrobki zdjec potrzeba az takiego akceleratora 3d? przeciez to nie jest grafika 3d? rowniez zastanawiam sie nad kompem, nie chce wydac az 7 tysiecy, wiec skoro nie interesuja mnie gry, szkoda chyba kasy na takie karty graf? :)
Aż sprawdziłem, ten model EVGA, który wymieniłeś ma pasywne (czyli bez wiatraka) chłodzenie. Ja bym raczej w tym przedziale cenowym kupił to: GeForce 7600 GS Gigabyte Turbo Force Silent Pipe 256MB (PCI-E).
W moim zestawie jest GeForce 7950, tu niestety "wybiło" pasywne chłodzenie, ale za to Gigabyte fabrycznie montuje wiatraki Zalmana. Ostatnio taki zamontowałem na moim GeForce 6600 i działa super.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
No, teraz już słabszej karty nie uświadczysz :)