juz kupiles czy masz zamiar? - jak juz kupiles to napisz coś wiecej bo sam jestem zainteresowany tą drukarka ,lub 9500
Wersja do druku
Jakosc zdjec wprost proporcjonalna do ceny papieru - ,masz to za co zaplaciles:wink: ( o drukarce nie wspominam)
Canon Pro - polecam:-)
A jakie są koszty wydruków ???
Podepne sie do watku:)
Zastanawiam sie nad drukarka do zdjec A3. Nie znam sie w ogole na tym wiec prosze o rady:)
-Canon Pro9000
czy
-Epson R1800
Ktora jest bardziej ekonomiczna?
Czy mial ktos mozliwosc porwnac wydruki z tych drukarek?
Jak z zamiennikami?
Na forum malo informacji wiec prosze o pomoc.
do epsona są ciekawe systemy ciągłego podawania tuszu
Pomyśł jeszcze nad canonem 5200R - to R "robi różnicę". Drukarka ma wi-fi. Stawiasz w domu ruter i hulaj dusza :)
Witam was serdecznie!
Nie chce zakładać oddzielnego tematu.. Wiec szukam uniwersalnej drukarki (atramentowej), mianowicie skaner+wydruk. Zastanawiam sie, jaka bedzie najlepsza, interesuje mnie glownie wydruk zdjec, szybkosc druku jak i koszty eksploatacji :) Cena drukarki do 2tys zl. Nie jestem pewien, ale chyba canon nie ma nic takiego w swojej ofercie? :( Pozdawiam i licze na wasza pomoc:)
Pro 9000 spisuje się znakomicie, jedynym problemem są tusze "photo", trudno dostępne oryginały, nie mówiąc o zamiennikach :) ale idzie przeżyć. Jestem bardzo zadowolony z drukarki ! :D
Podepnę się do wątku.
Tak się zastanawiam czy nie sprawić sobie jakiejś drukarki. Maks format wydruku wystarczył bi mi 15x21.
Tylko kompletnie nie znam się na tym za ile, jaka itd.
Interesuje mnie by wydruki były wysokiej jakości a ceny wydruku nie były jakoś dużo wyższe niż w labie.
Więc jakie firmy wchodzą w grę, na co szczególnie zwracać uwagę?
Hmm... Canon :> Niestety ceny zawsze bedziesz mial wyzsze niz w labie. Jesli wystarczy Ci 10x15, to wez termosublimacyjna... wowczas cena 1 fotki, to ok. 1zl. Przy atramencie (np. ip 5200, 4300, 5300) i dobrze dobranym zestawie alternatywnego atramentu i papieru bedziesz mial znacznie taniej i mozliwosc druku do A4 wlacznie.