Pytałem wielu kolegów z branży - nikt nie zna. Wiele cen sporo poniżej obecnych cen zakupu. Zastanawiające. Człowiek nieznany, od paru miesięcy wystawiający sprzęt o kilkaset zł taniej niż inni sprzedawcy... skąd ja to znam :D
Wersja do druku
Teoretycznie możliwy jest odbiór osobisty i płatność przy odbiorze. Tego bym się trzymał :)
rozmawiałem z gościem telefonicznie i zapewnił że w kazdej chwili jest w stanie wysłac (bo nie wybiera sie w moje okolice) szkło za pobraniem z opcja sprawdzenia przed zapłata, faktury nie wystawia tylko dowód zakupu z niemiec, tak na szybko to wyglada OK.
Niby tak :) co by daleko pamięcią nie sięgać - z montechristo, którego tak tu wielu wynosiło nad ołtarze było podobnie. 100% pewniak. O "RossiElectro" przed którym też na forum nikona ostrzegałem (jak zawsze bezskutecznie - teraz płacz i zgrzytanie zębów) wręcz identycznie.
Wiadomo, że nigdy nie ma się pewności co do wiarygodności danego sprzedawcy, jednak do tej pory się nie pomyliłem sugerując forumowiczom sporą dozę ostrożności. Tu podobnie - daję tylko do przemyślenia pewne widoczne fakty.
Ale jak zawsze - nie mnie to oceniać z wiadomych powodów zatem eot ;)
Masz oczywiście rację. Ja również byłbym ostrożny. Ale jak ktoś ma blisko do Torunia to zawsze może odbierać osobiście.
Jesli sprzedawca dotrzyma deklarowanych form odbioru i platnosci - cytat z opisu aukcji: "ODBIÓR OSOBISTY LUB WYSYŁKA(PŁATNE PRZY ODBIORZE PO SPRAWDZENIU ZAWARTOŚCI PACZKI)" , to ryzyko zwiazane z zakupem tego obiektywu nie jest chyba jakies szczegolnie duze :?
Gość ma sprzet taniej niż inni bo nie wystawia rachunków, tylko jako pośrednik sprzedaje na rachunek z niemieckiego serwisu. Nie placi podatków ani prowizji, ot cała sprawa.
Serwis CSI zasadniczo powinien honorować eurogwarancję z rachunkiem z Unii, więc zakup w miare bezpieczny jesli dowóz sprzętu do klienta lub odbiór osobisty.
Ja kupowałem u Pana Romana (Sangel_2010), Canona 5D Mark II jakieś 1,5 miesiąca temu za 7000zł.
Nie mam żadnych zastrzeżeń do towaru. Przynajmniej na razie;)