lewe nikon, prawe canon
Wersja do druku
lewe nikon, prawe canon
Canon zdecydowanie po prawej.
oka...koniec tajemnic. Canon oczywiście po prawej stronie...Kolega jeszzce żyje ale już szuka :)
A co kierowało kolegą przy wyborze obiektywu? Niech lepiej nauczy się robić zdjęcia i zmieni ten słoik.
tutaj to jeszzce nic nie widać :) najlepsza jest lewa strona tego słoika :). To sigma 28-105 3.8-5.6 :). Wziął to bo na nic innego kasy nie starczyło i uniwersalny jest :). Robiliśmy także test na szumy no bo jak inaczej :) oczywiście tutaj też poległ :)
Nikon, nawet z gripem 350D nie ma kółka
Jesteś na właściwym forum :)
350D bez gripa nie istnieje!, ja też mam delikatne dłonie ;-)
Nikon ma lepszy i dłuższy kit
Nawet gdybym dostał za free Nd70 to bym go spuścił za daleki od ideału AWB, zwalony światłomierz (http://www.fotosite.pl/index.php?tit...jalna:Allpages) i skompresowane stratnie w światłach nefy.
Gdybym dzisiaj nie miał aparatu to bardzo uważnie pogooglałbym szkła Pentaxa, które pasują do K10D (full auto).
Gdybym dostał Nd80 to byłbym more than happy
Jednym słowem: Pentax!
edit:
O faq!, ale wdepnąłeś:)
życze zadowolenia ze sprzętu!
Widzisz to wszystko zależy od priorytetów. Ja bym przede wszystkim odpuśćił D70 ze wględu na wielkość zwłaszcza w odniesieniu do jego dość skromnych możliwości. Nawet w porównaniu do 350-tki.
Ja też uważam, że pentax jest bardzo fajną alternatywą, choć ostatnio bardzo mi się podoba olek zwłaszcza E330.
A ja się nie zgodzę z tym, ze besz gripa nie istnieje...czasami mam wrażenie że brali miarę z moich dłoni...
Ja tez uzywam bez gripa i trzyma sie go dobrze. Fakt, faktem, ze grip mam w planach, ale to ze wzgledu na druga baterie. Czasem mnie strzela, jak tu nagle mi bateria siada w trakcie reporterki. A zaglowac nimi ni sie nie chce za bardzo.