Yasin, czy to masz na myśli? http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=381680Cytat:
Zamieszczone przez yasin
Wersja do druku
Yasin, czy to masz na myśli? http://plfoto.com/zdjecie.php?picture=381680Cytat:
Zamieszczone przez yasin
tak to chyba ta fota, wyglada to rewelacyjnie, ale w przypadku konkursow powinny byc imho dwie kategorie - free style (wszystko dozwolone) i druga kategoria zezwalajaca na male poprawki (wyciagniecie czegos z cienia, wykadrowanie, itp.)
Może i tak... w końcu konkurs nazywa się: "ZDJĘCIE roku 2004" :PCytat:
Zamieszczone przez yasin
Konkurs właśnie się zaczał - zapraszam wszystkich do dodawania swoich prac - termin i zasady sa w regulaminie.Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
No to fajnie - pewnie swoją fotkę wrzucę...
W regulaminie wyczytałem:
4b. Każdy z oceniających proszony jest o poważne potraktowanie oceny i nie wystawiania jej kierując się sympatia czy antypatia do autora
Jest to oczywiście słuszne, ale mało realne... ludzie mają swoje sympatie i antypatie... nawet jak się do tego nie przyznają...
Najlepiej żeby nie było widać podpisu autora zdjęcia aż do zakończenia głosowania - wtedy głosowanie było by sprawiedliwe w 100 %
To jest prosba - moze komus choc troche naprostuje wizje.Cytat:
Zamieszczone przez easyrider
A co do ukrycia podpisu autora zdjecia, byla juz o tym mowa - nie ma poki co takiej technicznej mozliwosci.
Ja bede konsekwentny i nadal bede obstawal przy propozycji muflona, ktora byla IMHO najsensowniejsza. Galeria forumowa ma wiele dosc istotnych wad:
1. mozliwosc wielokrotnego glosowania na jedno zdjecie,
2. mozliwosc glosowania na swoje zdjecie,
3. kompletna anonimowosc glosujacych, powodujaca bezkarnosc tych, ktorzy skorzystaja z wad nr 1 i 2,
4. ranking zdjec na podstawie sredniej ocen, co nie zawsze jest miarodajne (zwlaszcza, jesli jest duza roznica w ilosci oddanych glosow miedzy poszczegolnymi zdjeciami).
Oczywiscie zdaje sobie sprawe z tego, ze moje gadanie nie odniesie zadnego skutku (a zwlaszcza takiego, o jaki mogloby mi ewentualnie chodzic :lol:), ale nie moglem sie powstrzymac przed zasygnalizowaniem ulomnosci zasad konkursu ;-)
Nie wiedziałem tego. No to jest gorzej niż myślałem. Dlatego wciąż popieram plebiscyt wg Muflona.Cytat:
1. mozliwosc wielokrotnego glosowania na jedno zdjecie,
I wlasnie dlatego jednak nie wezme udzialu.Cytat:
Zamieszczone przez easyrider
Mimo smileyow (hi muflon, tak, pamietam jak soczyscie zalowales ze ignore kiepsko dziala bo inaczej dawno bys mial mnie na liscie ignorowanych) - nie wierze w sprawiedliwa ocene fotek co niektorych bardziej aktywnych uczestnikow forum.
Chyba ze stworze sobie nowego uzytkownika - specjalnie na anonimowe wrzucanie fotek ;)
ad1 zagłosuj prosze dwa razy na to samo zdjecie - sprawdz najpierw zanim cos napiszeszCytat:
Zamieszczone przez kavoo
ad2 nie glosuj i inni niche nie glosuja - zreszt nie ma znaczenie jeden glos przy 50
ad3 nikt nie jest anonimowy - wiem na ktore zdjecie kto glosowal - jest to w bazie danych
ad4 o roznicy juz pisalem jesli beda jakies niejasnosci sprawdze recznie ilosc glosow
Temat regulaminu juz jest zamkniety - a konkurs wystartowal na takich zasadach jakie sa opisane - sorry ale bez jakies decyzji nigdy bysmy nie zaczeli (no a demokracja w takich wyborach jest najgorszym pomocnikiem).