Mam tą sherpe 600r, bardzo fajny statyw, ale ja bym mu trochę balastu dodał ;)
Wersja do druku
Mam tą sherpe 600r, bardzo fajny statyw, ale ja bym mu trochę balastu dodał ;)
Kubak82, pozwoliłem sobie poklikać, znaleźć i pokazać twojego linka z w/w fotką. Mam nadzieję, że się nie masz nic przeciwko?:)
Fotka jest tutaj. Ot tak dla niezdecydowanych:)
Dostałem dzisiaj statyw. pierwsze wrażenie: Cięzki, no ale nie rażąco.
jedyne(!) co mnie wnerwia to to że jest jedna regulacja na głowicy, i czasami to chyba nie praktyczne jest :)
pozdrawiam
O, to akurat nie jest problem, raczej irytujące jest w 600R (przynajmniej w moim egzemplarzu), że się delikatnie luzuje szybkozłączka i trzeba co pewien czas poprawiać.
W sensie oddzielnie poziom/pion chcesz ustawiać?
No to rzeczywiście, tu nie jest prosto... ja mam zamiar dokupić Manfrotto 460MG kiedyś, co mi rozwiąże i problem szybkozłączki i oddzielnego ustawiania poziomu i pionu :)
ja tez nie wiem co mam myslec o tej glowicy.. z jednej stronu razi mnie to samo co Ciebie (np. do architektury, makro sie srednio nadaje) a z drugiej w sytuacjach gdy sledze jakis "nieprzewidywalny" obiekty ktory moze uciec w prawo, lewo, gore czy dol to doceniam fakt, ze sobie glowica w dowolna strone, na lekkim oporze, krece :-)
Nio i doszła do mnie 600R. Pierwsze wrażenia jak najbardziej za:) 350+100-400 bardzo dobrze się na sherpie trzymają. Do głowicy na razie nie nie mam zastrzeżeń. Wkrótce zobaczymy jak spisuje się w terenie:)