Gdybyś był w Wawie to chętnie bym Ci pomógł. Umówilibyśmy się i pomacałbyś głowice a ja w zamian 20D. :) A tak... :(
Wersja do druku
Gdybyś był w Wawie to chętnie bym Ci pomógł. Umówilibyśmy się i pomacałbyś głowice a ja w zamian 20D. :) A tak... :(
...a zastanów się tak naprawdę - jak często ta "SZYBKOŚĆ" będzie Ci potrzebna?Cytat:
Zamieszczone przez Chris
Jesteś profesjonalnym reporterem?
to jest tak - ktoś coś produkuje fajnego, szybkiego, dobrego i ... drogiego; ale to nie oznacza, że trzeba to akurat mieć. Poznałem w poniedziałek na fajnym spotkaniu 3 reporterów - zawodowców, którzy pracują dla różnych gazet. Czy któryś z nich miał 1D ? nie... D70, 20D, 10D - wystarcza.
Zastanów się jak będziesz wykorzystywał statyw. Nawet jeśli Ci się raz czy dwa przyda taka głowica za 600 pln to czy sens jest ją kupować?
To jest podobnie jak z obiektywami. Wielu użytkowników tego foroom ma po kilka zoomów, żeby pokryć wszelkie dostępne i ewentualnie im potrzebne ogniskowe, ale jest też kilka takich osób jak ja, które zadają sobie pytanie "Czy potrzeba?", czy na pewno to wykorzystasz? - i mają 2,3 stałki...
wystarcza...
jeśli mogę Ci coś poradzić...
jak nie masz żadnego statywu - pożycz od kogoś i sprawdź, czy i jak go będziesz używał - i co potrzebujesz. Ja tak zrobiłem kilka razy.
Pożyczyłem pierwszy raz - efekt - statyw służył za stojak na torbę itp. - więc nie kupiłem
Pożyczyłem drugi raz - efekt - kilka razy go użyłem, ale bez entuzjazmu - więc nie kupiłem
Pożyczyłem trzeci raz - efekt - zrobiłem trochę fotek o zmierzchu i w nocy - nie kupiłem, ale umieściłem go w dalszych planach
chciałem pożyczyć czwarty raz - niestety akurat nie mogłem - bardzo mi go brakowało
postanowiłem kupić statyw - i wiedziałem jaki chcę i jak go będę używać, bo już zdobyłem jakieś doświadczenie - i Joysticka bym nie kupił :) - no może poza wypadkiem, gdybym był reporterem i focił sport na stadionie jakąś 300-500mm :) i musiał bym być naprawdę szybki.
przemyśl to...
i pamiętaj że Ty robisz zdjęcia, a nie sprzęt :wink:
i od Ciebie zależy jakie będą
Nie no Fajer ale mi strzeliles wyklad :lol: .....
Choc wszystko co piszesz jest prawdą.
Za joystickiem przemawia jeszcze jeden argument - ma bardzo zwarta budowe i nic nie wystaje na boki po zlozeniu jak np w 141 czy innych 3-way. Niekonieczne trzeba byc zawodowym reporterem aby z niego w pelni korzystac. Np. ja jedziesz w plenerek pofocic zwierzaki - wyobrazasz sobie dynamiczne przekadrowywanie za bestia np. 141RC ? :roll:
Najgorsze jest to ze poblizu mojego miejsca zamieszkania nie ma gdzie pomacac takiej glowicy (najblizej to mysle ze jakies 100km w Krakowie).
najbardziej mnie wkurza ze moge byc rozczarowany z zakupu tej glowicy.
jeszcze pogmeram troche po forach ... moze mnie olsni :mrgreen:
pozdr.
KRzysiek
O, ciekawe... to ja juz dwa macalem (oba kolegow z forum, boajze kavoo i dzi o ile dobrze pamietam) a ty sie jeszcze nie postarales? ;) .Cytat:
Zamieszczone przez p13ka
Moze na wystawie kotow w lutym ktorys z 20tkowych kolegow sie pojawi 8)
Marcin,Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
Oglądałem Twoją galerię. Robisz piękne zdjęcia! Brawo.
Też mi się podobają Twoje zdjęcia, ale mam małą uwagę, zmień kodowanie stron, masz w tej chwili "charset=windows-1250" a powinno być "charset=iso-8859-2" ale to już zupełnie OT. :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Dzieki :)Cytat:
Zamieszczone przez Jurek Plieth
Ciesze sie bardzo, że się podobają :) - stara dobra (skanowana) 'taśma' :wink:
No próbowałem z charset=iso-8859-2 ale miałem problemy w Moizilli/Netscape. Wiem, że windows-1250 to nieprofesjonalnie, ale na "tym czasem" załatwił większość problemów :)Cytat:
Zamieszczone przez Cychol
W każdym razie, nikt się nie skarżył jeszcze :)
sorki za OT.
A ile osob musi sie poskarzyc, bys sie za to wzial? 8)Cytat:
Zamieszczone przez Fajer
Rowniez :)Cytat:
sorki za OT.
Nie bawil sie ktos z Was moze glowiczka 410 - z przekladnia slimakowa ?
Też bym chciał coś o niej usłyszeć :lol: