Cytat:
Zamieszczone przez kedar6890
Przepraszam, że się wtrące.
,
nie ma co przepraszać!! Bardzo cenne uwagi!!
Cytat:
Posiadam studio na mazurach (okło 300 m2).
No na tym wątku to zrobiłeś na nas odpowiednie wrażenie
Cytat:
Moim zdaniem szkoda wywalać kase (około 30 tyś ) w sprzęt.Na początku możesz mieć dwie lampy, po roku przydałyby się jeszcze dwie, może jakiś ośmiokąt, laster itd.Po jakimś czasie masz to co chciałeś 11 lamp, kupe softboxów, maszyne do dymu itd.
Ok, masz, ale skąd ta posępna nuta? posiadanie studia to faktycznie żadna frajda, ważne czy je się wykorzystuje!!
Jeśli dobrze pojmuję inicjatora watku, to chodzi przedewszystkim o możliwość, teoretycznie, nieposkromionego korzystania ze studia. ( mam ochotę, to siedzę dwa dni, od rana do wieczora, jeśli nie koliduje to z planami tylko kilku, znanych mi osób.)
Ale co ważniejsze: nie za 10, 15 czy 30 tyś... za część tej sumy, pod pewnymi warunkami ale trochę przewidywalnymi.
Cytat:
Ktoś wspomiał o maszynie.Owszem fajna żecz, robisz zdjęcie ,obrabiasz, wrzucasz do laba, po 3 minutach gotowa odbitka.Tylko taka maszyna to wydatek około 120 tyś (używany frontier)Do tego koszty chemii, papier,czasami się coś sypnie.
No ja wspomianałem.. ale w kontekście prowadzenia normalnego biznesu, a koszty to ktoś mówił o 300 kPLN. Ale to takie gdybanie...
Cytat:
Najlepszym rozwiązanie to wynajem studia.Cena 35 /h to śmiech.Zna studia,gdzie sobie liczą od 70-120 zł.
No dobra, dobra.... trochę racji w tym jest... ale jakbyśmy do Ciebie wpadli, na Mazury, to ile byś policzył :))))))) ??? dodam dla ułatwienia, że będziemy mieli załączniki i opanujemy studio na weekend ... no może do poniedziałku, jak nie damy radę odjechać wcześniej....
ja osociście skłaniam się do zdania Viteza, ale tylko przy jednym założeniam... nie korzystałem z prawdziwego studia.
Ale definicja studia to szeroki zakres.... fani makro mogą je zrobić w pudełku po butach :):):):)