w takiej cenie to prawdziwa rewolucja =)
Nie chcialbym byc zlym prorokiem ale ci którzy sie pospieszyli i kupili eosa 30d mogą tego bardzo żałować =)
Wersja do druku
w takiej cenie to prawdziwa rewolucja =)
Nie chcialbym byc zlym prorokiem ale ci którzy sie pospieszyli i kupili eosa 30d mogą tego bardzo żałować =)
O tym, czy to będzie rewolucja moim zdaniem zadecyduje jakość obrazu z owego 22 bitowego przetwornika. Jeżeli uda się zredukować poprzez to szum i poprawić dynamikę obrazu, to z całą pewnością będzie korpus ten zasługiwał na miano rewolucyjnego.
Oczywiście, jeżeli jest to tylko chwyt marketingowy, to wówczas zgadzam sięz Muflonem.
Dominik a co takiego ma 30d czego nie ma nikon D80 lub pentax - choć to narazie tylko papierowy zwyciezca...nie bralbym go jeszcze powaznie pod uwagę...
Nie widze w canonie 30d takiej funkcji której nie mialby nikon d80...i z której zrobiłby użytek amator =) A nie zapominajmy ze 30d kosztuje 1500 drożej....
dla amatora to canon przewidzial 400D ;)
Ty caly czas patrzysz z perspektywy czlowieka kupujacego pierwsza w zyciu lustrzanke i to w dodatku niezwiazanego z zadnym systemem (przyzwyczajenia/preferencje/szkla/akcesoria/koledzy z canonani ;) ).
Jak ktos focil cale zycie canonem to kupi 30D a nie jakiegos tam pentaksa do ktorego jest raptem 16 obiektywow z af na allegro ;)
Alien a Ty w ogóle miałeś w rękach 30D, używałeś tego sprzętu. Bo wyrażasz na jego temat dość skrajne jak dla mnie opinie.
co to jest plastyka zdjec z canona ?
nie widzi mi sie 3 kl/s moglo by byc 5 kl/s i 20 raw w bufor , nie ma drabinki na malym lcd to super rzecz dla mnie ,
jezeli bedzie mial dobra dynamike i male szumy to przyznam szczerze to bedzie hit......
pomyslcie jak odpowie na to Canon przeciez to lider i takim chce pozostac !!!
O rewolucjach wycięte tu: http://canon-board.info/showthread.p...786#post219786
Suupeeeer.
W tym Pentaxie to jedyne co tak na prawdę wygląda ciekawie to jak już napisał Michu te 22 bit ale czy to akurat miałoby coś poprawić w zakresie szumów wątpię. Może dynamikę tu zgoda. Jedno jest pewne wygeneruje gigantyczne Raw-y i tu się narzuca pytanie czy te 12 Raw w serii to będzie przy tych 22 bit-ach?