pewnie tak, choć ja polemizowałbym z lint free całego pecpada...Cytat:
Zamieszczone przez Mori
oto szpatułka
Wersja do druku
pewnie tak, choć ja polemizowałbym z lint free całego pecpada...Cytat:
Zamieszczone przez Mori
oto szpatułka
Nieźle odważny jesteś jak czyścisz tym matrycę. :lol: Pewnie, że nie jest lint-free jak go pociąłeś. Grubsza warstwa zapewnia, że cieniuteńki PecPad ochroni matrycę przed porysowaniem ostrą krawędzią. Daj znać ile będzie Cię kosztowała wymiana matrycy bom ciekaw.
no wiesz, póki co dzięki temu co nieco ją oczyściłem :lol:Cytat:
Zamieszczone przez Mori
więc na naprawę nie zapowiada się :wink:
foci jak focił, jak 300D :mrgreen:
powiedz lepiej, kto/czym ci stronę robi?
Ewenementem na skalę światową jesteś po prostu. :mrgreen:Cytat:
no wiesz, póki co dzięki temu co nieco ją oczyściłem
www.imagevuex.com czy jakoś tak. Lub klik w ? w górnym prawym rogu galerii.Cytat:
powiedz lepiej, kto/czym ci stronę robi?
no BA!Cytat:
Zamieszczone przez Mori
własnie zauważyłem małe zapytanie...Cytat:
Zamieszczone przez Mori
super robota, samemu czy zlecane?
wiele sie trzeba nauczyć by coś takiego wykonać?, są jakieś gotowce?,
czy to raczej żmudna htmlo-javologia?
Poczytaj tą stronę w tym linku - tam masz odpowiedzi na wszystkie swoje pytania. :)
już się doczytałem, chyba sobie zafunduję...Cytat:
Zamieszczone przez Mori
wszystkim kolegom zainteresowanym sposobami czyszczenia matrycy polecam:
http://canon-board.info/viewtopic.php?t=1895
a w szczególności fragment:
Potwierdza się postulowana przezemnie teoria o sprężonym powietrzu (takim ze specjalnego spray'u). Jak czytałem dramatyczne ostrzeżenia sięgające nawet o legendy o mozliwości pękania matrycy.... to się nie wypowiadałem, bo w koncu nie testowałem tego, no ale teraz, mamy wiarygodną relację z serwisu!!!Cytat:
Zamieszczone przez muflon
Serwis moze sobie czasami pozwolic na ryzyko, bo w razie czego matryce wymieni. problem jest w tym, ze sprezone powietrze przy gwaltownym rozprezaniu moze b. silnie schlodzic/zmrozic matryce i w niektorych przypadkach ja uszkodzic.Cytat:
Zamieszczone przez mark70
Moment, moment :) Może źle się wyraziłem - niektórym "sprężone powietrze" kojarzy się od razu z wielką dmuchawą do pompowania kół ;-) To co widziałem w serwisie było naprawdę malutkie, delikatne i w ogóle ;-). Wszystkie ostrzeżenia (kondensacja itp.) IMHO sa nadal aktualne.Cytat:
Zamieszczone przez mark70