Jeżeli koleżanka upiera się przy kompakcie, to jest jeszcze Panasonic Lumix FZ30 i wchodzący FZ50. Duży zoom, zoomowanie na obiektywie, niskie szumy jak na kompakt, generalnie 30-tkę ludzie chwalą.
Pzdr.
Dawid
Wersja do druku
Jeżeli koleżanka upiera się przy kompakcie, to jest jeszcze Panasonic Lumix FZ30 i wchodzący FZ50. Duży zoom, zoomowanie na obiektywie, niskie szumy jak na kompakt, generalnie 30-tkę ludzie chwalą.
Pzdr.
Dawid
Na lajkonikach seria w 350D robi wrażenie.
Majac dowolny dSLR i wlaczony beep wystarczy przycisnac do polowy spust migawki :roll: .Cytat:
Zamieszczone przez KuchateK
Odswiezone w ostatni weekend porownanie i zazdrosne spojrzenia - na wystawach kocich mnostwo kompaktowiczow i sie mecza by ostrosc zlapac, a ja w tym czasie bip-pstryk, bip-pstryk i juz zawistne spojrzenie, a za chwile wlasnie to o czym Kuchatek pisze - bip-pstrykpstrykpstrykpstryk i juz trzeba sie ratowac bo zamordowac chca ;)
ogolnie to strasznie ciezki temat... sam sie z nim mecze od dlugiego czasu :)
sony R1 - za taka kase to zupelnie bez sensu.. gdyby byl o 1000zl taniej to co innego...
myslalem nad canonem S3.... ale moze lepiej dolozyc do lustra? :)
pytanie jaki obiektyw trzeba by do lustra dokupic, zeby zakres mial taki sam jak S3 i co wtedy z cena??
ja sie caly czas zastanawiam czy roznica w predkosci autofocusa, szumy itp pomiedzy S3 a 350D beda dla mnie do zaakceptowania czy nie? - i nie potrafie na razie znalezc na to pytanie odpowiedzi... dlatego nie kupuje nic, strzelam fotki S45, czasami pozyczam 300D lub 350D z kitami (czy mi sie wydaje czy kitowy obiektyw 300D jest lepszy od kitowego obiektywu 350D ??) i mysle co zrobic :)
Z mojego punktu widzenia S3 ma zasadniczą wadę, jaką jest brak zoomowania na obiektywie, nie wspominając o całej reszcie przypadłości kompaktów o których piszą koledzy :-)
Jakieś 2 miesiące temu miałem podobny dylemat lustro, czy zaawansowany kompakt. Po zorpatrzeniu wszystkich za i przeciw (zaznaczam - z mojego punktu widzenia) wybrałem lustro, tym bardziej że 3 lata temu miałem Canona 300 analoga.
Pzdr.
Dawid
To jest istota rzeczy, jeśli chodzi o kompakt.Cytat:
Zamieszczone przez Jac
Dla mnie również "kompakt/compact" kończy się gabarytowo gdzieś na A610/620 i już np. świetne G5 czy Nikon 8400 nie spełnia tego parametru.
Musialbys miec obiektyw mniej wiecej od 20mm do 250mm z jasnoscia f/2.7-3.5 no i IS... powodzenia. :roll:Cytat:
Zamieszczone przez sail0r
Hmm...
Po co jej 350d ? Po to by fajnie w nim wygladała?
Ja bym obstawiał na panasonikiem FZ7 ... jak dla kogos co bedzie robił zdjecia dla siebie to fajny np.http://www.allegro.pl/item122732459_...ce_tychy_.html
Jeśli ma czas niech poczeka na Photokine, jeśli nie ma czasu używane Pro1, R1Cytat:
Zamieszczone przez Pikczer
Wlasnie... to chyba najwiekszy problem do przetlumaczenia :roll:Cytat:
Zamieszczone przez pazurek