Odp: Darmowe programy do obróbki zdjęć
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Taaa.. Ściągłem, ale jeszcze muszę sobie kupić Win 10 lub 11, bo na 8.1 nie działa, a nie wiem, które inne aplikacje mi padną na nowym systemie, więc tego...
Win 8.1 aktualizuje się do win 10 za darmo.
Cytat:
Zamieszczone przez
Nozanu
Win 8.1 aktualizuje się do win 10 za darmo.
No nie bardzo. Na stronie Makroszajsu jest insze info. To Win 10 się aktualizuje do 11 za friko.
Niestety Lumina AI crash-uje mi system :(
Wymagania sprzętowe spełniam z dużym zapasem.
Jakieś pomysły?
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Niestety Lumina AI crash-uje mi system :(
Wymagania sprzętowe spełniam z dużym zapasem.
Jakieś pomysły?
U mnie chodzi więc to nie kwestia darmowej wersji.
1 załącznik(ów)
Mi działa, ale miałem podobnie z grami i z lightroomem jak miałem katalogi i gry na starym dysku hdd i też jakoś starego kompa to nie mam chyba
Kilka funkcji działa nawet na lisie z zakładki portrait:lol::lol::lol:
Załącznik 9880
Poczytałem trochę w sieci. Próbowałem zmiany nazywa katalogu, zainstalowałem na nowo, nie ma znaczenia czy foty biorę z SSD czy HDD. Zaktualizowałem sterowniki karty graficznej. Obrabiam, obrabiam i nagle restart systemu (Windows 11). Sprawdzałem nawet czy nie ma jakiegoś dziwnego obciążenia procka i nie ma. Zasilacz mam z dużym zapasem mocy. Nie mam pomysłu.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Poczytałem trochę w sieci. Próbowałem zmiany nazywa katalogu, zainstalowałem na nowo, nie ma znaczenia czy foty biorę z SSD czy HDD. Zaktualizowałem sterowniki karty graficznej. Obrabiam, obrabiam i nagle restart systemu (Windows 11). Sprawdzałem nawet czy nie ma jakiegoś dziwnego obciążenia procka i nie ma. Zasilacz mam z dużym zapasem mocy. Nie mam pomysłu.
Mam jeden pomysł: Panel sterowania > Programy > Odinstaluj program :mrgreen:
Już przerobiony.
Wyczytam w sieci, że po aktualizacji Win 11 22H2 program niektórym użytkownikom zaczął sprawiać problemy.
Chciałem też uruchomić w trybie zgodności, ale też się nie da.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Już przerobiony.
Wyczytam w sieci, że po aktualizacji Win 11 22H2 program niektórym użytkownikom zaczął sprawiać problemy.
Chciałem też uruchomić w trybie zgodności, ale też się nie da.
Sprawdz co crashuje w event viewer.
Cytat:
Zamieszczone przez
Bangi
Co do restartów to warto wymienić baterię płyty głównej. Mi to załatwiło sprawę.
--- Kolejny post ---
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
No nie bardzo. Na stronie Makroszajsu jest insze info. To Win 10 się aktualizuje do 11 za friko.
8.1 mam legal kupiony na płycie i kiedy wyszła w10 zaktualizowałem na próbę ale mi nie pasowało więc wróciłem do 8.1 i opędzałem się od aktualizacji jak tylko mogłem do końca tej nachalnej promocji. Teraz jak ściągnołem W10 okazało się że jestem zarejestrowany i numer z w 8.1 uruchamia w10 bez problemu.