KuchateK, a co ma do tego wizjer 20/30D? Oczywiście, idąc na całość to w 5D jest jeszcze większy, tylko cenowo D80 jest pozycjonowany jakby nieco niżej...
Wersja do druku
KuchateK, a co ma do tego wizjer 20/30D? Oczywiście, idąc na całość to w 5D jest jeszcze większy, tylko cenowo D80 jest pozycjonowany jakby nieco niżej...
Bo akustyk napisal to tak, jak by w Canonie byla jakas nieziemksa tragedia. Mnie tam nie przeszkadza. Liczbowo tez wiele gozej to nie wyglada.
Na dodatek okaże się ża do tej pory ABSOLUTNIE wystarczające 6mpx jest jednak gorsze od 10mpx i to ogromna zaleta D80.Cytat:
Zamieszczone przez mjastrzebski
Zaczyna się! Krzyże w dłonie i do okopów!!!
:D
MMM, to ty tak twierdzisz. Np. dla mnie 10MP w amatorskiej lustrzance jest potrzebne jak rybie rower. Tak wysoka rozdzielczość przydaje się od wielkiego dzwonu, na codzień zaś tylko niepotrzebnie zapycha karty i sprawia, że obróbka RAW staje się koszmarem.
i spoat ma większego 2.5 % kadru niz w D70, też może się okazać że 2.5 to teraz w zupełnosci wystarcza ;)Cytat:
Zamieszczone przez MMM
No to Nikon dalej bedzie sie dobrze sprzedawal wsrod Nikoniarzy :-) Ale dla "nowych" chyba najlepszym rozwiazaniem jest obecnie Soniak. Canon jak widac ciagle czeka, moze na szybko doklejaja piksle do matrycy. 30D to jakos glupio teraz wyglada, bo 350D jest przynajmniej tanszy od Alfy i D80, moze bedzie darmowy upgrade do 10MPix :-)
ale dlaczego głupio? że nie ma 10MPix?na forum Nikona ktoś pisał ze moze kosztować w Polsce w granicach 4400 zł to z tym wygladaniem to chyba coś nie takCytat:
Zamieszczone przez Fotos
Soniak? Panie, daj Pan spokój...Cytat:
Zamieszczone przez Fotos
o, nowy Nikon...
18-135? Totalne rozczarowanie jak dla mnie, po sukcesie 18-200
spodziewalem sie co najmniej 10-300 vr!
qrcze, czy ktos jeszcze robi porzadne obiektywy, czy
tylko gowniane zabawki?