IHMO slabe
Wersja do druku
IHMO slabe
Cytat:
Zamieszczone przez mirhon
:-D :wink:Cytat:
Zamieszczone przez crater
No offence crater. Pozdro!
Niechce zebyscie sie napinali, dzieki za konstruktywna krytyke.Napewno wezme ja sobie do serca.Pragne tylko przypomniec ze to wszystko co robie i jest zwiazane z fotografia to dla mnie kompletna nowosc i po czesci troche zabawa.Nie chodzi moze o to ze niepodchodze do tego powaznie, ale raczej sa to proby.Jak by niebylo jesli chodzi o fotografie jestem amatorem...
Byla tez taka umowa z modelka, ze razaem wybierzemy fotki.A reszty pokazywac nie bede.Nie jestem zadowolony z tego co wybrala, bo uwazam ze jest kilka lepszych.Do przejzenia reszty fotke zapraszam tutaj http://www.1mind.nl/gallery/aneta
Też ostatnio miałem pierwszą sesje z "modelkami". Same zapropnowały, same się ustawiały i ogólnie było miło:) Tu można efekty zobaczyć efekty http://www.adam-kozlowski.neostrada....Iza/index.html
Wiecej napisow nie dalo sie juz zaladowac na jedna fotke ? Zdjecia sa slabe wiec szansa ze ktos je uzyje jest niewielka a zyskalyby nieco gdyby pozbawione byly tych wszystkich dodatkow.Cytat:
Zamieszczone przez Khazad
Co do autora wątku i jego prób z sesja to proponuje zdecydowanie abys przejrzxał kilka najtanszych nawet magazynow mody, a juz nie wpsomne ze powinienes szybko kupic jakis Vogue. Popatrz jak wygladaja zdjecia mistrzow, a potem staraj sie zrobic choc jedno zdjecie dokladnie takie samo - taka sama poza, takie same stylizavcje itp. To dobry poczatek i dobre wprawki przed "wlasnymi" pomyslami. A niektorzy nas "wspaniali" fotografowie mody z Poslski nawet cale zycie kopiuja zagranicznych kolegow :):) I dobrze zyja.
Wiec poogladaj i zobacz czym rozni sie praca z modelka i z osoba, ktorej jedynie pragnienienm jest "stac sie" modelka. Poza tym, zainwestuj w oswietlenie i uzyk lampy lub blendy chociaz porzadnej. znajdz fajny plan, a nie łake... nie droge w lesie... nie drzwi w miescie. Niech to troche potrwa i włóż w to ciut inwencji bo samo "posiadanie" dziewczyny chetnej do stania przed kamera nie uczyni z tych zdjeć zadnej rewelacji. Polecam jeszcze raz - czytac , patrzec i uczyc sie. :)
Co do khazad - jak kobita sama chce to najczesciej nie trza sie angazowac i ... wycodzi lipa :) Doslownie i w przenosni. Woda, plaza i fale to jednak za malo na oryginalne zdjecia. A same panie... no cóż... ja nigdy nie komentuje urody "modelek", ale wiesz.... oczy mam :)
No nie wiem, np. DSC_9423-01.jpg może pomyśł o lekkim doświetleniu twarzy w takich razech (albo popracuj w PS) modelka wygląda jak by była po conajmniej 2 nieprzespanych nocach (podkrążone oczy) bardzo niekarzystnie ją pokazałeśCytat:
DSC_9415-01.jpg chyba po pierwsze ciut za duzo góry na zdjęciu i chyba ciut za szerokie ujęcie (lepiej było bardziej przybliżyć modelkę)
DSC_9361-01.jpg ustawiełeś modelkę w bardzo niedobrej pozycji, robiąc zdjęcie od dołu pod dość dużym kątem spowodowałes, że modelka straciła proporcje i wygląda jak by miała 20 kg więcej. Pamietaj, że w 80% przypadków białe rzeczy(ubrania) powodują "pogrubianie" modelki
DSC_9358-01.jpg chciałeś pokazać murek?.... bo modelka stanowi tylko tło, ponadto popracuj ciu ze światłem - zobacz jaki nieładny cień na szyi Anety
DSC_9351-01.jpg łoooooooooooooo Jezuuuuuuuuuu same balustrady na tym zdjęciu
DSC_9339-01.jpg - nie wiem czy to zamierzone, czy tak poprostu się zrobiło, ale tak przekosiłeś zdjęcie, że za chwilkę modelka się przewrócino
DSC_9326-01.jpg, DSC_9320-01.jpg po jakiego ta gałążka z lewej strony - za nim zrobisz zdjęcie popatrz w wizjer, poszukaj kadru tak trochę na pałę strzeliłeś - miałeś czas to nie reporterka nie musisz sie śpieszyć
DSC_9299-01.jpg po jakiego obciąłeś stopy modelce a tak pięknie pokazałeś gałęzie nad nią
DSC_9242-01.jpg - nogi szanowny pan i trawę przepalił na maxa - nawet w B&W bardzo widać
DSC_9242-01.jpg - jak trochę wyżej - uważaj co masz w kadrze, źdźbła trawy na nodze, piersiach modelki, poza tym ostrość Ci wysiadła, podejżewam, że przez tą trawę AF nieco się zgubił
To tak moim skromnym widzimisię, w 100% zgadzam się z Iczkiem - czytać, czytać, oglądać, podgladać i uczyć się, dużo się uczyć:lol: :lol:
Avadra_K dzieki za komentarz.Naprawde chyba pierwszy naprawde konstruktywny.NAstepnym razem postaram sie zwrocic na te szczegoly jeszcze wieksza uwage... ale przynajmniej teraz wiem na co.Dzieki!!!
Cytat:
Nie ma sprawy, ale tak za specjalnie się moimi uwagaminie przejmuj, są tu dużo mądrzejsi niż ja.
Aha, jeszcze jedna rada, tak by the way - pozwól czasem modelce na odrobinę inwencji twórczej i pamiętaj o tym, że po godzinie czy 1,5 h modelka powinna "przypudrować nosek" Na niekturych zdjęciach u Ciebie widać, że dziewczyna była zmęczona;)