to czym się różni e-702 od 704?
to drugie.. ejst wymienialne??
Wersja do druku
to czym się różni e-702 od 704?
to drugie.. ejst wymienialne??
różnica polega na wielkości tych rękawów ochronnych i miejsca w przeźroczystej komorze; tak na moje oko, E-702 zmieści body + np.: C18-55 i nic więcej. raczej nie wejdzie body + grip + jakieś dłuższe szkiełko, gdyż po pierwsze: będzie mało miejsca na dłonie schowane w rękawach, a po drugie obiektyw nie bedzie chroniony za pomocą rękawa z materiału.Cytat:
Zamieszczone przez adamek
za kilka dni przejdę się do tego sklepu ponownie, najprawdopodobniej zakupię model E-704 i wtedy będę się chwalił :grin:
zastanawiam sie skąd wziąść informacje na temat zachowania się tych materiałów w niskich temperaturach...
pewnie lekko sztywnieja ;-)
sztywnieć sobie może, mnie to by nie przeszkadzało. ale jak się zechce połamać na stałe na zgęciach? to może znacznie utrudniać późniejsze użytkowanie:???:Cytat:
Zamieszczone przez Jac
:idea: teraz sobie uzmysłowiłem, że nie ma osobnego uszczelnienia na wizjer aparatu. ciekawe, czy będzie parować cała folia gdy przyłoży się aparat do twarzy w czasie kadrowania... coż, do sprawdzenia organoleptycznie.
Fajnie ale bym sie bał w tym chodzić (bo by mnie jeszcze wiatr gdzies porwał :D)Cytat:
Zamieszczone przez Kubak82
a tak na serio to ja własnie jestem w trakcie robienia osłony przeciwdeszczowej a dokładnei etap zbierania materiałów :D
Poeiwm co planuję:
1 etap zbieranie:
potrzebuje uszkodzony filtr z gwintem 58mm, kawałek materiału który nie przepuszcza wody i wilgoci, i jak ktoś bedzie chciał inną wersje zrobić to kawałek foli (cos w stylu foli ochronnej).
2 etap konstrułowanie:
Więc trzeba iść po piwo do lodówki bo nie wiadomo czy cała robota nie pojdzie na marne:D
Musimy wszystko dokładnie zmierzyć (długość obiektywu mprzy max długości, wielkość body itp.) jak to zrobiliśmy to bawimy sie z maszyną do szycia i szyjemy cos w stylu wallca wielkości od filtrór do body cos w tym stylu:
Dlaczego linie czerwone nie sa proset? Bo jak na rysunku widzicie obiektyw nie jest max wydłuzony więc trzba pozostawic troche materiału na te okoliczność:D Początek materiału łączymy z uszkodzonym filtrem a dokładnei z sammym pierścieniem za pomoca Kropelki czy czego chcecie:D
Już mamy ochronę obiektywu więc teraz body.
Z tym nie powinniśmy miec problemu bo nalezy zrobic taki manewr aby wyciac z tego materiału takie coś:
Tam gdzie są czerwone kropki nalezy zrobić szycie ma zakończeniu walca ktory chroni obiektyw. Tam gdzie są niebieskie linie to trzeba sszyc maszyna do szycia.
I w tem sposób powstał nam taki lejek:D Nie robiem tego jeszcze ale czy to jest dobre?
Minusy tego rozwiazania:
- kłopotliwe manewry obiektywem.
- Kłopotliwe przełączanie AF na MF.
- jak ktoś chciałby użyc dodatkowego flasha to trzeba by było doszyć tylko skrawków:D
Pozdrawiam i przepraszam za mały bałagan :D
jak będe teraz na lechu to pstryknę konstrukcje, jaką jeden gość ma zrobioną na swoim nikonie i długim oiektywie.
naprawdcę misterne użycie worków na śmieci i srebrnej taśmy montażowej. :D
gdzies slyszalem o takim kontrowersyjnym pomysle .....
szkoda ze nie robia takich oslon podobnych jak prezerwatywy tylko odpowiednio wyprofilowanych, material wodoszczelny dobrze dolegajacy do profilu elestyczny, z latwym dostepem do przyciskow :)))) jednorazowego uzytku :)
no powiem, że jestem ciekawy tego rozwiązania. zwłaszcza tego klejenia "za pomoca Kropelki czy czego chcecie", bo o ile to przykleić to może się i uda to wytrzymałości podczas ekspolatacji jakoś sobie nie wyobrażam.Cytat:
Zamieszczone przez Zakk Wylde
ale z niecierpliwością czekam na jakieś foto-efekty Twojej pracy twórczej.
tiaaaa CanonBodyDurex ... uczy, bawi, chroni... dostępny w wielu rozmiarach (na 350D, 20D, 1D, z gripem i bez), kolorach oraz smakach :lol:Cytat:
Zamieszczone przez fmagik
hmmm i tu sie drogi kolego mylisz:) nawet na zdjeciu widac to:)Cytat:
Zamieszczone przez Giraff
by the way pytalem sie nawet czy zmieszcze 5d+grip....no i of course + teleobiektyw do 300mm! na scisk to bys mial w tym e-690
pozdrawiam