1 załącznik(ów)
Odp: Heldbaum - Fotografia przeważnie na filmie
To jest przejście pod Wielkim Łukiem na La Defense - tam są (albo były?) ustawione takie szklane tafle.
To przy okazji jeszcze to, jako swego rodzaju illustracja:
Załącznik 10287
Zenit 12XP, Mir 1W, Polaroid HD 200, rok 1996. Perspektywa może niespecjalna, ale miałem tylko mały statyw stołowy i mogłem się tylko na ławce czy innym murku rozstawić.
Przez chwilę myślałem, że to jakaś podwójna ekspozycja :D
To jest moje jedyne zdjęcie tego rodzaju, jakie kiedykolwiek zrobiłem. Prakticą MTL5, na filmie Ilford FP4+. Lampa błyskowa odbita od ściany...
https://i.imgur.com/QuVoEmb.jpg
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
To jest moje jedyne zdjęcie tego rodzaju, jakie kiedykolwiek zrobiłem. Prakticą MTL5, na filmie Ilford FP4+. Lampa błyskowa odbita od ściany...
https://i.imgur.com/QuVoEmb.jpg
Piękne!
Na załączonym obrazku widać , że analogi to coś więcej niż bezmyślne trzepanie kilkuset zdjęć cyfrakiem FF z wypasionymi szkłąmi z f/1.2! Obecnie w dobie cyfrowej foto duże grono osób mieniących się fotografami robi tzw. BW dodając "ziarna", aby dodać analogowego sznytu cyfrowym zdjęciom ;)
ps.
dokładnie tydzień temu, w poprzedni czwartek spotkaliśmy się w 5-ciu fotografów i jedna fotografka, aby sobie pogadać m.in. o powrocie fotografii analogowej. Mateusz robił foty na swoim Pentaxie ME Super (jednym z posiadanych 30 analogowych aparatów). Tak więc nie piszcie proszę, że analogi to tylko hipsterzy, którzy robią coś dla lansu, bo to nieprawda.
HOWGH!
Cytat:
Zamieszczone przez
Heldbaum
Super!
3 załącznik(ów)
Świetne! Ale Dar Młodzieży, jednak bardziej mi się tu podoba w kolorze. Tym bardziej, że jest to kolor charakterystyczny właśnie dla filmu.
Aliści konwersja też niczego sobie.
Ja mam kilka czarno-białych odbitek z Orwo NC 21 - postaram się odgrzebać. :)
3 załącznik(ów)
Dziękuję :D Ja się w stronę fotografii artystycznej nigdy nie skłaniałem, bo nie miałem na nią ani czasu, ani zacięcia, więc przeważają zdjęcia rodzinne, całkiem przypadkowe widoczki i reportaż. Nie dorobiłem się też nigdy skanera do filmów, a automatyczne skany z minilaba to są porażki totalne. Już odbitki wyglądją lepiej, a z tymi skanami niewiele daje się zrobić.
Ta sama willa, co poprzednio, ale z innych ujęć.
Załącznik 10302
Załącznik 10303
Załącznik 10304
Cytat:
Zamieszczone przez
atsf
Dziękuję :D Ja się w stronę fotografii artystycznej nigdy nie skłaniałem, bo nie miałem na nią ani czasu, ani zacięcia, więc przeważają zdjęcia rodzinne, całkiem przypadkowe widoczki i reportaż. Nie dorobiłem się też nigdy skanera do filmów, a automatyczne skany z minilaba to są porażki totalne. Już odbitki wyglądją lepiej, a z tymi skanami niewiele daje się zrobić.
Ta sama willa, co poprzednio, ale z innych ujęć.
Załącznik 10302
Załącznik 10303
Załącznik 10304
Gdzie to jest? Jakoś znajomo wygląda?